24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCe telefoane dispar, de astăzi, de pe piaţă

Ce telefoane dispar, de astăzi, de pe piaţă

Anumite telefoane dispar începând din 27 iunie de pe piaţă, ordonanţa emisă anul trecut de Viorica Dăncilă prevăzând amenzi uriaşe pentru comercianţii care continuă să le vândă.

În România este interzisă de astăzi, 27 iunie, comercializarea telefoanelor care nu sunt compatibile cu sistemul RO-ALERT, potrivit Ordonanţei de Urgenţă nr. 46/2019 emisă în urmă cu un an de fostul premier Viorica Dăncilă.  

Potrivit art 19, telefoanele mobile, care nu au activată posibilitatea recepţionării mesajelor RO-ALERT în toate reţelele publice mobile de comunicaţii electronice, nu pot fi comercializate pe teritoriul României.  

Comercianţii care vor continua să vândă aceste dispozitive mobile riscă amenzi mari din partea Protecţiei Consumatorului.   

Sancţiunile sunt cuprinse între 5.000 şi 50.000 de lei, iar în caz de recidivă amenzile pot urca până la 100.000 de lei.   Telefoanele care nu pot recepţiona mesajele RO-ALERT sunt cele de tehnologie depăşită.   

Operatorii economici care comercializează telefoane mobile au obligaţia să informeze atât pe paginile web proprii, cât şi la punctele de vânzare, pentru telefoanele mobile comercializate, informaţii privind:  

a) capabilităţile de recepţionare a mesajelor RO-ALERT;  

b) modalităţile de activare a acestor facilităţi pentru fiecare tip de telefon mobil comercializat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS