9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateViitura a erodat digul de la Târgu Jiu

Viitura a erodat digul de la Târgu Jiu

Administrația Bazinală de Apă Jiu – Sistemul de Gospodarire a Apelor Gorj și operatorii economici din zona Tg. Jiu au intervenit, astăzi, cu anrocamente de piatră pentru a consolida malurilor digului de langă Groapa de Gunoi a municipiului Tg. Jiu, informează instituția printr-un comunicat.

Viitura propagată pe râul Jiu și deversările efectuate de S.C. Hidroelectrica S.A., au accentuat în mod deosebit eroziunea malului drept în zona lucrării Indiguire râu Jiu la Tg-Jiu (deținător Primăria Tg-Jiu, preluată de la fostul C.E.T. Tg-Jiu), cu pericol de deversare a malului și avansarea eroziunii către Depozitul Menajer de categoria B (fosta groapă de gunoi) aparținând Municipiului Tg-Jiu.

Ca urmare a precipitatiilor abundente cazute in data de 26.06.2020 pe raza judetului Hunedoara, cand s-a instituit avertizare hidrologica COD ROSU pentru bazinul Hidrografic Jiu, amonte S.H. Iscroni, in intervalul orar 3.40- 7.20, s-au inregistrat la S.H. Cimpu lui Neag – 150.5 l/mp pe raul Jiul de Vest si s-a depasit Cota de Pericol (CP=400 cm), la ora 7.00, cu 20 cm si la S.H. Sadu, judetul Gorj, la ora 11.00 ,s-a depasit Cota de Atentie (CA = 300 cm) cu 50 cm.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS