10.9 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimăria Târgu Jiu a rămas fără o parte din conducere, din cauza COVID 19

Primăria Târgu Jiu a rămas fără o parte din conducere, din cauza COVID 19

Situația se complică la Primăria Târgu Jiu, din cauza coronavirusului. Doi dintre edili se află în prezent în izolare la domiciliu.

La conducerea instituției a rămas viceprimarul Adrian Tudor, care coordonează activitatea Primăriei Târgu Jiu. Peste 15 persoane din primărie sunt în izolare, între care și cadre de conducere. Directorul Edilitara Public Târgu Jiu, Alexandru Zaharia, a ajuns la spital, după ce a fost depistat cu noul coronavirus.

Prin urmare, contacții acestuia au intrat obligatoriu în izolare. Dată fiind situația lui Alexandru Zaharia, Direcția de Sănătate Publică Gorj a luat decizia ca primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, să rămână în continuare în izolare, la domiciliu, până în data de 2 iulie.

În izolare a intrat și viceprimarul Aurel Popescu, precum și alți directori din Primăria Târgu Jiu, contacți ai lui Alexandru Zaharia sau ai angajatului Aparegio Gorj infectat cu COVID 19 și care a participat la o ședință la primărie.

Zeci de persoane, în izolare

Este de precizat că problemele legate de coronavirus au început la Primăria Târgu Jiu săptămâna trecută. Zeci de angajați ai operatorului de apă și canal și ai primăriei au intrat în izolare, după ce un salariat al Aparegio Gorj a fost depistat cu noul coronavirus.

Este vorba de un șef de serviciu care a fost prezent la o ședință condusă de primarul Marcel Romanescu. Alexandru Zaharia, directorul Edilitara Public, a stat la ședință lângă reprezentantul Aparegio Gorj, care nu știa că este infectat cu COVID 19. Ulterior și Alexandru Zaharia a fost confirmat cu noul coronavirus. Direcția de Sănătate Publică Gorj continuă ancheta epidemiologică la Primăria Târgu Jiu și va lua decizii și în funcție de rezultatele testelor.

Până acum, trei angajați ai Aparegio Gorj sunt pozitivi și unul din cadrul Primăriei Târgu Jiu. De precizat este că senatorul Florin Cârciumaru este, de asemenea, în izolare la domiciliu, în Târgu Jiu, până pe 3 iulie. Cârciumaru a intrat în contact direct cu Alexandru Zaharia. Fostul primar din Târgu Jiu obișnuiește să se întâlnească în fiecare săptămână cu unii dintre foștii săi colaboratori de la primărie. Nu a știut însă că Alexandru Zaharia va fi diagnosticat cu COVID 19.

Directorul Aparegio Gorj a terminat izolarea

Vestea bună este că la Aparegio Gorj nu a mai apărut vreun caz nou de coronavirus. Nimeni nu știe cum s-au infectat cu COVID 19 angajații societății. Cert este că o parte a celor trimiși în izolare în urmă cu o săptămână au ieșit joi din izolare. Între aceștia se află și managerul Aparegio Gorj, Traian Pătrășcoiu.

Acesta nu a fost infectat cu coronavirus, dar a fost contact al subalternului său diagnosticat cu COVID 19. Traian Pătrașcoiu a precizat că speră ca la Aparegio Gorj să nu mai apară cazuri de coronavirus, deși riscurile există, dat fiind faptul că salariații intră, prin natura activității, în contact cu foarte multe persoane. Aceștia poartă echipament de protecție, când merg la intervenții.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS