17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDNA: Liviu Dragnea are calitatea de inculpat în dosarul Tel Drum

DNA: Liviu Dragnea are calitatea de inculpat în dosarul Tel Drum

La doi ani și jumătate de la punerea sub acuzare a lui Liviu Dragnea în ancheta Tel Drum, fost lider PSD va fi audiat astăzi la DNA. Deținut în Penitenciarul Rahova de un an, după condamnarea din dosarul angajărilor fictive, Dragnea este citat astăzi pentru inculpare în acest caz. A recunoscut-o și liderul PSD, într-un interviu acordat din spatele gratiilor, prin skype, pentru o televiziune de știri, în care s-a apărat în fața acuzațiilor de fraudă cu fonduri europene din dosar.

Liviu Dragnea a declarat ieri că este citat în dosarul cu Tel Drum. Brusc, după 3 ani, e pus din nou pe tapet, cu puțin înainte de campanie. Ce vorbeam de la început. Încep iar discuțiile și dezbaterile despre acest dosar. Dacă mă întrebi de ce sunt acuzat, nu prea știu. Era vorba de două drumuri făcute cu bani europeni.

Am înțeles că a rămas doar un drum în dosar. Drumurile există. În mandatul meu s-au făcut două drumuri importante pentru acel județ. Acolo se știa. În 2000, când am venit președdinte al CJ, nu era niciun drum în firea lui. Toată lumea când trecea cu mașina mă înjura, pentru că erau pline de gropi. Lucrurile s-au schimbat. Sunt două drumuri pe care se circulă și banii europeni au fost folosiți pentru el.

Faptele de care este acuzat Liviu Dragnea

În dosarul „Tel Drum”, procurorii DNA au anunţat, oficial, pe 13 noiembrie 2017 că Liviu Dragnea este urmărit penalpentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privinţa acordării de contracte.

Faptele ar fi fost comise în perioada în care era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

Procurorii au pus, în luna noiembrie, sechestru de peste 127 milioane lei (peste 27 de milioane euro) asupra bunurilor lui Liviu Dragnea. Un teren de aproape 3.000 de metri, un apartament de 80 de metri pătraţi, două maşini şi mai multe sume de bani aflate în conturile lui Liviu Dragnea sunt printre bunurile sechestrate, anchetatorii căutând şi altele care i-ar aparţine liderului PSD.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS