9.4 C
Craiova
luni, 19 octombrie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Declarația unică se depune până la 30 iunie, inclusiv

Declarația unică se depune până la 30 iunie, inclusiv

Declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoane fizice a fost prorogat pânã la data de 30 iunie, inclusiv.

Dacă Declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice se depune pânã la 30 iunie inclusiv, se acordă urmãtoarele bonificații:
a) pentru plata impozitului pe venit, a contribuției de asigurări sociale și a contribuției de asigurări sociale de sănătate, reprezentând obligații fiscale anuale pentru anul 2019, se acordă o bonificație de 5% din aceste sume, dacă toate aceste obligații fiscale de plată se sting prin platã sau compensare, integral pânã la data 30 iunie 2020 inclusiv;

b) pentru depunerea declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice prin mijloace electronice de transmitere la distanță se acordă o bonificație de 5% din impozitul pe venit, contribuția de asigurări sociale și contribuția de asigurãri sociale de sãnãtate.
Bonificația prevãzută la lit.b) se acordă numai dacă este îndeplinitã condiția de acordare a bonificației prevãzutã la lit.a), caz în care se aplică ambele bonificații.

Cine depune declarația unică

Declarația unică se utilizeazã atât pentru declararea venitului realizat și definitivarea impozitului anual pe venit și a contribuțiilor sociale datorate pentru anul 2019, cât și pentru estimarea obligațiilor datorate pentru anul 2020.
Declarația unică se depune de cãtre persoanele fizice care realizeazã, individual sau într-o formã de asociere, venituri/pierderi din:

  • activitãți independente, drepturi de proprietate intelectualã, cu excepția contribuabililor pentru care impozitul se reține la sursã,
  • cedarea folosinței bunurilor, cu excepția veniturilor din arendã, 
  • activitãți agricole, pisciculturã și/sau silviculturã,
  • transferul titlurilor de valoare,
  • venituri din alte surse (de exemplu: câștiguri din transferul de monedã virtualã sau venituri impozabile ca urmare a cesiunii de creanțã).
           

Declarația unică se depune și de către persoanele fizice rezidente care realizează venituri din strãinătate, supuse impozitãrii în România (de exemplu: venituri din activități independente, venituri din valorificarea drepturilor de proprietate intelectuală, venituri din cedarea folosinței bunurilor, venituri din activități agricole, pisciculturã, silvicultură, venituri sub formă de dividende, venituri sub formã de dobânzi, venituri din premii, venituri din jocuri de noroc, câștiguri din transferul titlurilor de valoare etc.).

Cum se poate depunde declarația unică

În condițiile actuale, când este foarte importantã respectarea distanțării sociale, Agenția Națională de Administrare Fiscală amintește contribuabililor că pot depune Declarația unică prin mijloace electronice de transmitere la distanță astfel:
– prin intermediul serviciului „Spațiul Privat Virtual” (SPV);
– pe site-ul e-guvernare.ro, cu semnăturã electronică calificată

Pentru îndrumare și asistență la completarea declarației, persoanele fizice  pot apela numãrul 031.403.91.60 sau pot vizualiza, pe site-ul ANAF, la secțiunea ”Toate formularele cu explicații” Instrucțiunile de completare a declarației, precum și tutorialul video postat in secțiunea Asistență Contribuabili/Ghiduri Curente, la acest link.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

FCSB a învins-o pe Clinceni, dar este încă departe...

FCSB încearcă să țină pasul cu Universitatea...

ȘTIRI GdS

Moscova va începe vaccinarea în masă a rezidenţilor în...

Capitala şi cel mai mare oraş al Rusiei, Moscova, care a înregistrat cea mai mare rată de infectare cu noul coronavirus din...

Ţara Galilor intră în carantină timp de două săptămâni

Premierul Mark Drakeford a anunțat că Țara Galilor va intra în carantină pentru două săptămâni, începând de vineri. Ţara...

Introducerea elevilor pe lista prioritară de testare pentru COVID-19,...

Introducerea elevilor pe lista prioritară de testare pentru COVID-19 este solicitată de Consiliul Național al Elevilor (CNE). Aceştia petrec, în medie, șase...

Soția președintelui Emmanuel Macron a intrat în autoizolare

Brigitte Macron, soţia preşedintelui francez Emmanuel Macron, a intrat luni în autoizolare timp de şapte zile, deoarece a avut contact cu o...
00:00:00

(LIVE) Klaus Iohannis nu exclude măsuri suplimentare în București

Preşedintele Klaus Iohannis susţine o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni în contextul creșterii accentuate a numărului de cazuri de COVID-19.

Controversatele spectacole de coridă continuă să fie organizate în...

Controversatele spectacole de coridă continuă să fie organizate în Spania, în ciuda pandemiei şi a creşterii îngrijorătoare a numărului de infectări.