-1.7 C
Craiova
joi, 20 ianuarie, 2022
Știri de ultima orăActualitateAlexe: Inundaţiile sunt o consecinţă a exploatării haotice a pădurilor de pe cursurile râurilor

Alexe: Inundaţiile sunt o consecinţă a exploatării haotice a pădurilor de pe cursurile râurilor

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a atras atenţia, vineri, că inundaţiile puternice înregistrate în ultima perioadă în România sunt o consecinţă a exploatării haotice a pădurilor şi a agregatelor minerale de pe cursul râurilor.

El a subliniat, în cadrul unei vizite la Barajul Stânca-Costeşti din judeţul Botoşani, necesitatea de „a avea o grijă mai mare faţă de mediu”, pentru ca fenomenele hidrometeorologice să nu se repete.

„Eu în spus încă de la preluarea mandatului că ceea ce resimţim astăzi cu toţii, aceste fenomene hidrometeorologice sunt efectele acţiunilor noastre, pentru că în ultimii 10- 20 de ani aceste probleme s-au agravat din cauza faptului că am exploatat haotic pădurea, am exploatat poate haotic agregatele minerale de pe cursurile râurilor. Important este să înţelegem că va trebui să avem o mai mare grijă faţă de mediu în viitorul apropiat, pentru ca astfel de evenimente să nu mai aibă loc”, a afirmat Alexe.

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor a efectuat, vineri, o vizită în judeţul Botoşani pentru a vedea modul în care autorităţile gestionează viitura de pe râul Prut, în contextul Codului roşu de inundaţii emis de hidrologi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Horoscop

BerbecReușești să fii în centrul atenției, să-ți îmbunătățești imaginea...

ȘTIRI GdS