18.4 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCoronavirus: Numărul cazurilor crește în Europa

Coronavirus: Numărul cazurilor crește în Europa

Organizația Mondială a Sănătății a avertizat joi Europa cu privire la faptul că noile cazuri de contaminare încep din nou să crească, că chiar dacă măsurile de relaxare continuă, așa cum e cazul Parisului care a redeschis astăzi publicului emblematicul Turn Eiffel, după 104 zile, relatează AFP.


O altă sursă de îngrijorare o reprezintă Statele Unite al Americii, unde rata de contaminare se accelerează alarmant, mai ales în sud.”Săptămâna trecută, Europa a văzut o creștere a numărului săptămâna de cazuri pentru prima dată în câteva luni (…) 30 de țări au văzut o creștere a numărului de cazuri noi în ultimele două săptămâni”, a spus directorul filialei europene a OMS, Hans Kluge, într-o conferință de presă online de la Copenhaga.

”În 11 din aceste țări, accelerarea transmiterii a condus la revenirea intensității , care, dacă nu este controlată, va împinge sistemele de sănătate în prăbastie încă o dată în Europa”, a spus el, fără a numi vreo țară.

Pe de altă parte, a lăudat ”rapida” reacție a unor țări precum Polonia, Germania, Spania la noile focare de cazuri din ”școli, mine și ferme”.
Germania a anunțat marți pentru prima dată reintrarea în carantină la nivel local, unde sunt vizate 600.000 de persoane.
Potrivit organizației, continentul european înregistrează aproape 20.000 de noi cazuri și peste 700 de decese zilnic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS