14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStarea de sănătate a deținuților care ies la muncă va fi monitorizată zilnic, de teama COVID 19

Starea de sănătate a deținuților care ies la muncă va fi monitorizată zilnic, de teama COVID 19

Starea de sănătate a deținuților care ies la muncă va fi monitorizată zilnic, de teama COVID 19. Deținuții de la Penitenciarul Târgu Jiu nu vor mai putea presta activități în orice condiții.

Persoanele încarcerate au dreptul să presteze muncă în afara instituției sau în interiorul Penitenciarului. Sunt situații în care se intră în contact cu foarte multe persoane. Din acest motiv, este nevoie să fie monitorizată permanent starea de sănătate a deținuților.

Măsura a fost luată și în contextul pandemiei de coronavirus. Este nevoie de prestarea de servicii medicale de medicina muncii pentru persoanele private de libertate selecţionate să presteze activități lucrative în locurile cu risc epidemiologic crescut din Penitenciarul Târgu Jiu, în vederea asigurării supravegherii sănătății acestora pentru o perioadă de trei luni. Este de amintit că săptămâna trecută, un polițist de penitenciare din cadrul Penitenciarului Târgu Jiu a fost depistat cu noul coronavirus.

„Un angajat al Penitenciarului Târgu Jiu a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Polițistul de penitenciare își exercita atribuțiile de serviciu în sectorul administrativ, într-un obiectiv exterior locului de deținere. În prezent, se efectuează verificări pentru stabilirea contacților. Administrația penitenciarului aplică recomandările Direcției de Sănătate Publică Gorj și măsurile de intervenție adoptate la nivel de sistem“, conform unui comunicat de presă al Penitenciarului Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS