10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTătaru: În acest moment nu luăm în considerare o carantinare a județelor

Tătaru: În acest moment nu luăm în considerare o carantinare a județelor

Autoritățile nu iau în considerare la acest moment instituirea carantinei în anumite județe în care au fost înregistrate multe cazuri de COVID-19, a spus ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, marți, după dezbaterea în Parlament a moțiunii simple pe sănătate.


Întrebat de jurnaliști dacă este luată în considerare instituirea carantinei în unele județe, precum Brașov și Constanța, unde sunt multe cazuri noi de îmbolnăviri, Tătaru a spus că la acest moment nu este luată în calcul o astfel de variantă.

„În acest moment nu luăm în considerare o carantinare a județelor. Fiecare caz este evaluat particular, fiecare direcție de sănătate publică din județul respectiv evaluează prin anchete epidemiologice atât cazul respectiv, cât și contacții direcți. Acolo unde există focare, acestea sunt identificate, izolate, sunt internați pentru tratament cei care sunt pozitivi. În condițiile în care va exista într-adevăr o transmitere comunitară accentuată într-o localitate, într-un cartier, ne gândim și la posibilitatea unei carantinări. Nu este cazul în acest moment”, a afirmat Nelu Tătaru.

Alte 214 noi cazuri de infectare cu coronavirus au fost raportate în România în ultimele 24 de ore, bilanțul îmbolnăvirilor ajungând la 24.505.Potrivit datelor raportate marți de Grupul de comunicare strategică, numărul deceselor a ajuns la 1.539, în ultima zi pierzându-și viața 16 pacienți. De la debutul pandemiei, s-au vindecat 17.187 de români.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS