10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAmbasadorul Iranului - convocat de MAE în legătură cu iranianul care a murit la Bucureşti

Ambasadorul Iranului – convocat de MAE în legătură cu iranianul care a murit la Bucureşti

Ambasadorul Republicii Islamice Iran în România, Morteza Aboutalebi, a fost convocat la sediul MAE pentru a discuta despre cazul cetăţeanului iranian Gholam Reza Mansouri, care a murit în Bucureşti vineri.

Cu acest prilej, MAE i-a transmis şefului misiunii diplomatice iraniene la Bucureşti că speţa cetăţeanului iranian face obiectul unei anchete în desfăşurare, urmând ca rezultatul acesteia să fie comunicat părţii iraniene pe canale oficiale imediat după finalizare.

În acest context, MAE român a exprimat „surprinderea faţă de comunicatul de presă emis de MAE iranian duminică, precum şi faţă de declaraţiile unor oficiali de la Teheran cu privire la elemente care fac obiectul anchetei în curs menţionate”.

Totodată, MAE a evidenţiat deschiderea constantă a autorităţilor române de a răspunde solicitărilor autorităţilor iraniene referitor la cazul cetăţeanului iranian amintit anterior.

Potrivit site-ului Ministerului iranian de Externe, Teheranul a cerut, pe 21 iunie, ca „autorităţile române relevante să ia măsuri imediate pentru a clarifica motivele morţii lui Mansouri”. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS