28.1 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateStadionul Municipal ar putea găzdui instituții publice

Stadionul Municipal ar putea găzdui instituții publice

Agenții economici nu sunt interesați să închirieze spații în incinta Stadionului Municipal din Târgu Jiu.

Licitația organizată de către municipalitate pentru închirierea spațiilor comerciale de la arena sportivă inaugurată anul trecut nu a dat rezultate. Sunt peste 2.000 de metri pătrați de spații comerciale care pot fi utilizați pentru activități de alimentație publică sau pentru alte tipuri de activități, inclusiv pentru vânzarea de diferite produse sau pentru a găzdui sedii de companii.

Autoritățile pun lipsa de interes a firmelor pentru spațiile de la Stadionul Municipal și pe seama faptului că se așteaptă o scădere a prețurilor, dar și pentru că suntem încă în plină pandemie de coronavirus. Astfel, agenții economici își calculează atent pașii atunci când vine vorba de noi investiții. O licitație pentru închirierea spațiilor de la Stadionul Municipal urmează să fie organizată lunile următoare.

Ar putea găzdui instituții publice

Tot la Stadionul Municipal din Târgu Jiu a fost construit și un hotel de patru stele. Autoritățile speră ca măcar acesta să poată fi concesionat și municipalitatea să înceapă să obțină venituri cu baza sportivă care a costat aproape 28 de milioane de euro.

Finanțarea a fost asigurată de către Compania Națională de Investiții. Stadionul Municipal poate găzdui inclusiv meciuri internaționale. Este însă nevoie de fonduri pentru a asigura cheltuielile cu întreținerea. În lipsa unor clienți pentru spațiile comerciale, viceprimarul din Târgu Jiu, Aurel Popescu, a declarat că este luată în calcul varianta ca, pe viitor, unele instituții publice să fie găzduite la arena de lângă sediul Primăriei Târgu Jiu.

Este vorba de Direcția Publică de Venituri și Direcția Publică de Patrimoniu. De altfel, Direcția de Patrimoniu este cea care administrează Stadionul Municipal din Târgu Jiu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS