26.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjScandalagiii din Stănești au beneficiat de ajutorul unui complice, care a tăiat cătușele cu un clește

Scandalagiii din Stănești au beneficiat de ajutorul unui complice, care a tăiat cătușele cu un clește

Amănunte interesante ies la iveală în ancheta care vizează scandalul din comuna gorjeană Stănești, unde protagoniști au fost doi tineri, de 22 și 28 de ani, din Buzău. Cei doi sunt acum arestați preventiv pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj, lovire sau alte violențe, amenințare, violare de domiciliu și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Luni, magistrații au dispus extinderea urmăririi penale față de al treilea suspect acuzat de săvârșirea infracțiunilor de distrugere și favorizarea făptuitorului. Al treilea bărbat anchetat în dosar se află în arest la domiciliu și este acuzat că ar fi tăiat cu un clește cătușele unuia dintre cei doi tineri implicați în scandal.

Potrivit anchetatorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, scandalul a început în momentul în care cei doi tineri din Buzău, aflați în stare de ebrietate, s-au deplasat la un magazin aparținând persoanei vătămate C.I. și, urmare a refuzului acesteia de a le vinde băuturi alcoolice, i-au adresat amenințări cu acte de violență și, totodată, au agresat persoana vătămată M.P.

Au sunat la 112 și au cerut ajutor

Inculpații R.C.A. și C.I.E. au aruncat cu pietre și scrumiere către curtea persoanei vătămate C.I., în care se aflau mai multe persoane, aceasta din urmă solicitând intervenția organelor de poliţie, prin serviciul de urgenţă 112.

„Echipajul de poliție format din doi agenți de poliţie, B.I.C. și T.L. din cadrul IPJ Gorj, a intervenit la fața locului, împrejurare în care cei doi inculpați au continuat să aibă aceeaşi atitudine violentă, agresând fizic și persoana vătămată L.D., care a prezentat leziuni traumatice ce au necesitat pentru vindecare şapte-opt zile de îngrijiri medicale. Întrucât persoana vătămată L.D. era căzută pe sol şi agresată de cei doi inculpați, agentul de poliție T.L. a scos pistolul din dotare şi i-a somat să înceteze acțiunea violentă, împrejurare în care inculpatul C.I.E. a adresat amenințări agenților de poliție, care au procedat ulterior la încătuşarea inculpatului.

Inculpatul A.I. a solicitat agenților de poliție să îi scoată cătuşele inculpatului C.I.E., care se refugiase în curtea locuinței inculpatului A.I. Astfel, inculpatul A.I., în scopul îngreunării cercetărilor, cu ajutorul unui cleşte, a tăiat cătuşele aplicate inculpatului C.I.E. Pe tot parcursul derulării evenimentelor, cei doi inculpați, R.C.A. şi C.I.E., au adresat injurii şi expresii jignitoare la adresa organelor de poliție, acțiuni prin care a fost provocată şi o stare de indignare publică a participanților la hramul satului, având în vedere comportamentul agresiv şi injurios al celor doi inculpați“, conform Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS