10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateNoua Zeelandă a raportat noi cazuri de coronavirus legate de călătorii în Marea Britanie

Noua Zeelandă a raportat noi cazuri de coronavirus legate de călătorii în Marea Britanie

Noua Zeelandă nu mai este „liberă de coronavirus”. După 24 de zile, ţara a raportat două noi cazuri legate de călătorii în Marea Britanie.

Cazurile noi de coronavirus au fost înregistrate la două femei în vârstă de 30 de ani şi 40 de ani. Acestea au vizitat un părinte muribund în Wellington, potrivit digi24.ro. Ambele femei au ajuns în Noua Zeelandă pe 7 iunie din Marea Britanie, prin Doha şi Brisbane. Acestea au fost într-o unitate de izolare din Auckland. Li s-a acordat permisiunea specială să părăsească unitatea pentru a-şi vizita părintele muribund în Wellington. Ambele sunt în autoizolare acum, a declarat Ashley Bloomfield, directorul general al autorității sanitare.

1.506 cazuri înregistrate în ţară

Cele două infectări duc numărul total de cazuri înregistrate în Noua Zeelandă la 1.506. Decesele cauzate de boală rămân la 22. „Suntem siguri cu privire la faptul că am eradicat pentru moment transmiterea virusului în Noua Zeelandă”, a declarat în 8 iunie premierul Jacinda Ardern cu prilejul unui discurs televizat. Acesta a adăugat că cetăţenii s-au „solidarizat într-o manieră fără precedent pentru a învinge virusul”. „Nu vreau ca oamenii să creadă că bătălia s-a încheiat”, a transmis însă premierul când restricţiile au fost ridicate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS