22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCNSAS: Mugur Isărescu ar fi fost colaborator al Securității

CNSAS: Mugur Isărescu ar fi fost colaborator al Securității

Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naționale a României, ar fi fost colaborator al Securității, potrivit Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS). Colegiul CNSAS a aprobat săptămâna trecută o „Notă de constatare” în acest sens și a sesizat Curtea de Apel București, instanța care trebuie să confirme sau să infirme verdictul Colegiului. 

„Colegiul a aprobat Nota de Constatare și a dispus introducerea la Secția de contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel București a acțiunii în constatare pentru stabilirea calității de colaborator al Securității, pentru următoarea categorie de persoane: – art. 3 lit. q (guvernatorul Băncii Naționale a României, președinte, vicepreședinte de banca și membrii consiliului de administrație din sectorul bancar) – 1 persoană”, se arată în comunicatul dat de instituție după ședința de marțea trecută a Colegiului.

Mai multe surse din instituție au confirmat pentru Ziare.com că acest punct trei al comunicatului de presă se referă la guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS