10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateExpertiză tehnică în dosarul retrocedării de pe Severinului

Expertiză tehnică în dosarul retrocedării de pe Severinului

Primăria Craiova a scos recent la licitație serviciile de expertiză tehnică judiciară într-un dosar privind retrocedarea unui imobil din oraș. GdS a mai scris despre acest caz, de-a lungul timpului. Conform raportului privind achiziția, Gabriela Câmpeanu a cerut restituirea în natură a unui imobil cu șase camere de pe str. Severinului nr. 46. În iulie 2007, a fost aprobată restituirea parțială în natură a imobilului compus din teren (1.310 mp) și construcții (330 mp).

Câteva luni mai târziu, Gabriela Câmpeanu a vândut imobilul către Mitliv Exim SRL, contra sumei de 660.000 de euro. În 2013, DNA Craiova s-a sesizat din oficiu în legătură cu acest caz, suspicionând că imobilul a fost retrocedat nelegal. După o dispută în justiție, Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a repus părțile în situația anterioară, dar a lăsat nesoluționată cauza pe parte civilă. În consecință, primăria a revendicat imobilul în instanță. Mai mult decât atât, municipiul a cerut instanței să-i oblige pe cei care au beneficiat de retrocedare să plătească drept despăgubire o sumă de bani echivalentă cu valoarea de atunci a imobilului, dar nu mai mică de 600.000 de euro.

Primăria a câștigat procesul pe fond, dar la apel i s-a cerut să depună o expertiză din care să rezulte valoarea de piață actuală a imobilului. Pentru acest lucru, municipiul trebuie să angajeze un expert, care va beneficia de un onorariu de 10.000 de lei, după cum a stabilit instanța. Tocmai în acest scop a scos la licitație achiziția serviciilor de expertiză tehnică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS