6.4 C
Craiova
sâmbătă, 4 februarie, 2023
Știri de ultima orăActualitateMai multe cartiere din Beijing, izolate după apariția unui focar de coronavirus într-o piață

Mai multe cartiere din Beijing, izolate după apariția unui focar de coronavirus într-o piață

Unsprezece cartiere rezidenţiale din sudul capitalei Chinei, Beijing, se află în izolare din cauza apariţiei unui nou focar de coronavirus. Focarul provine dintr-o piaţă din apropiere, au anunţat sâmbătă autorităţile.

Şapte cazuri de contaminare cu COVID-19 au fost înregistrate în vecinătatea pieţei Xinfadi, dintre care şase sâmbătă, potrivit autorităţilor sanitare.

Nouă şcoli şi grădiniţe din zonă au fost închise.

Municipalitatea din Beijing a închis vineri două pieţ. A amânat reluarea cursurilor pentru elevii din clasele primare în urma descoperii a trei noi cazuri de COVID-19 în acest oraş. După două luni în care niciun nou caz de coronavirus nu a fost confirmat în capitala Chinei.

Prima ţară afectată de noul coronavirus la sfârşitul anului trecut, China a reuşit între timp să frâneze considerabil epidemia. În ultimele săptămâni fiind înregistrate zilnic doar câteva noi cazuri de îmbolnăvire, majoritatea în rândul persoanelor revenite din străinătate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS