16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDin 15 iunie se reiau zborurile spre mai multe țări

Din 15 iunie se reiau zborurile spre mai multe țări

Din 15 iunie se pot relua zborurile spre și dinspre mai multe țări, care au un număr mai mic de cazuri de coronavirus, a anunțat Ministerul Transporturilor. INSP va face o listă, valabilă și pentru exceptarea de la izolare la domiciliu în cazul celor care vor să intre în România.

„Pe baza propunerii Institutului Naţional de Sănătate Publică, Comitetul National pentru Situaţii de Urgenta va hotărî cu privire la ridicarea restricţiilor de zbor şi reluarea traficului aerian, dar şi lista ţărilor către/dinspre care, începând cu 15 iunie 2020, se vor relua zborurile”,

se arată într-un comunicat al Ministerului.

Această listă se stabileşte de INSP pe baza mediei zilnice raportată la 1 milion de locuitori. Cu referire la situaţia în care acesta nu este mai mare de 5 cazuri noi/ 1 milion de locuitori, în ultimele 14 zile.

Știm că, în România, în timpul celor două stări de urgenţă succesive au fost impuse o serie de restricţii şi limitări de drepturi. Limitarea circulaţiei persoanelor şi suspendarea călătoriilor în străinătate, a fost una dintre ele.

Odată cu trecerea la starea de alertă, începând cu 15 mai, o serie de restricţii au fost ridicate, gradual. Din 15 iunie, în funcţie de evoluţia epidemiologică se pot reluate zborurile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS