20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLiderii de sindicat cer testarea elevilor și a profesorilor înainte de examenele naționale

Liderii de sindicat cer testarea elevilor și a profesorilor înainte de examenele naționale

Liderii de sindicat ai profesorilor din Gorj cer de urgență efectuarea de teste pentru depistarea coronavirusului în rândul elevilor care vor participa la examenele naționale. Se cere testarea și pentru profesorii supraveghetori și pentru întreg personalul care va participa la evaluarea națională și la examenul de bacalaureat.

Președintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământ Gorj, Constantin Huică, a declarat că, după apariția de cazuri de coronavirus în rândul elevilor care participă la orele de pregătire, reprezintă suficiente motive pentru ca autoritățile să declanșeze un plan de testare a participanților la examenele naționale, atât elevi, cât și profesori.

Constantin Huică a cerut acest lucru și înainte de începerea orelor de pregătire. În Gorj vor fi implicați în examenele naționale aproape 3.900 de elevi de gimnaziu și de liceu și câteva sute de profesori.

„Nu mai încape îndoială că am avut dreptate. Se pot face niște eforturi la nivelul fiecărui județ pentru a se testa câteva mii de elevi și cadre didactice. Se pot face testele joi și până duminică să avem rezultatele pentru elevii și profesorii care vor participa la evaluarea națională. La fel s-ar putea proceda cu elevii și cu profesorii implicați în examenul de bacalaureat. Degeaba îi spălăm noi pe mâini și le punem mască, dacă terasele sunt pline și când ies de la școală ei stau în grupuri împreună“, a declarat Constantin Huică.

„Sunt eforturi făcute în interiorul școlii, dar după ce ies nu mai are nimeni control. Ar fi bine să fie făcute aceste teste înaintea examenelor. Acum sunt și motive clare. Nu cred că se mai îndoiește cineva de utilitatea acestor teste. În al doilea rând, profesorii să rămână la supraveghere în școlile în care lucrează, alături de elevii pe care îi cunosc de ani de zile”, a mai spus Constantin Huică, președintele Uniunii Județene a Sindicatelor Libere din Învățământ Gorj.

Gorjul a ajuns la 158 de cazuri de COVID-19

Gorjul continuă să prezinte aproape în fiecare zi cazuri noi de coronavirus. Situația epidemiologică, la nivelul județului Gorj, se prezintă astfel: 36 de persoane în carantină instituționalizată (2 persoane au intrat în carantină în ultimele 24 de ore; nu au existat persoane ieșite din carantină în ultimele 24 de ore); 1.396 de persoane se află în autoizolare la domiciliu (55 de persoane au intrat în autoizolare la domiciliu și 203 persoane au ieșit din autoizolarea la domiciliu în ultimele 24 de ore); 158 de cazuri confirmate cu COVID-19 (pe raza județului Gorj), din care: 100 de persoane vindecate și externate; 44 de persoane (internate în spitale din județul Gorj), 6 persoane (internate în spitale din județele de domiciliu) și 8 persoane decedate.

De la începutul pandemiei, la nivelul județului Gorj s-au prelevat 3.001 teste, dintre care 15 sunt în așteptare. Așadar, este greu de crezut că în Gorj vor putea fi făcute cel puțin 5.000 de teste în câteva zile, pentru elevi și profesori, dat fiind faptul că în trei luni abia s-a trecut de 3.000 de teste pentru depistarea coronavirusului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS