20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePreședintele Tanzaniei a declarat țara ”liberă de coronavirus”

Președintele Tanzaniei a declarat țara ”liberă de coronavirus”

Președintele Tanzaniei, John Magufuli, a declarat că țara este ”liberă de coronavirus” datorită rugăciunilor făcute de cetățenii ei, scrie BBC. ”Boala corona a fost eliminată mulțumită lui Dumnezeu”, le-a spus Magufuli credincioșilor dintr-o biserică din capitala Dodoma.

Organizația Mondială a Sănătății și-a exprimat, până acum, îngrijorarea privind strategia guvernului în privința Covid-19, mai ales că acesta a încetat să mai publice datele privind cazurile de coronavirus din țară.

Pe 29 aprilie, când au fost date ultimile statistici oficiale, în Tanzania erau 509 cazuri și 21 de decese. Săptămâna trecută, Magufuli a spus că doar patru pacienți mai sunt internați în cel mai mare oraș din țară, Dar es Salaam.

Luna trecută, guvernul din Tanzania a respins un avertisment al ambasadei SUA, potrivit căruia spitalele din Dar es Salaam sunt ”copleșite”, iar șansele de a lua virusul sunt ”extrem de mari”.

Magufuli a declarat, însă, de mai multe ori, că această criză a fost exagerată și a făcut apel la oameni să meargă în moschei și biserici, spunând că rugăciunile ”pot învinge” virusul.

”Vreau să le mulțumesc tanzanienilor de toate credințele. Ne-am rugat și am postit pentru ca Dumnezeu să ne salveze de pandemia care a lovit țara noastră și lumea. Iar Dumnezeu ne-a ascultat. Cred, și sunt sigur că mulți tanzanieni cred și ei, că boala corona a fost eliminată”, le-a spus el credincioșilor din Dodoma, aceștia răspiunzând cu aplauze și chiote de bucurie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS