23.3 C
Craiova
marți, 15 iunie, 2021
Știri de ultima oră Actualitate Finanțări de până la 100.000 Euro pentru startup-uri IT. Se fac înscrieri online

Finanțări de până la 100.000 Euro pentru startup-uri IT. Se fac înscrieri online

Startup-urile IT românești pot obține finanțări de până la 100.000 de euro pentru a dezvolta afaceri în domenii ca securitatea cibernetică și tehnologiile financiare, într-un accelerator de afaceri focalizat pe Europa Centrală și de Est, în care s-au implicat și mentori români de-a lungul timpului, potrivit startupcafe.

Înscrierile în programul Wise Guys Fintech 4 se fac AICI, până pe 28 august 2020.

În plus, cei care se înscriu în programul de accelerare până pe 15 iunie au șansa să participe la un modul online de pre-accelerare, care acoperă teme ca: bazele construcției de business, reglementările europene PSD2 , open banking, licențiere și alte teme legate de domeniul fintech.

Se caută startup-uri IT care activează în domenii financiare, ca:

  • Fintech (tehnologii financiare),
  • PropTech (tehnologii în domeniul imobiliarelor),
  • InsurTech (tehnologii în domeniul asigurărilor),
  • RegTech (tehnologii în domeniul proceselor de reglementare),
  • analytics (analiză de date),
  • cybersecurity,
  • orice alte soluții fintech pentru susțunerea economiei în perioada pandemiei de coronavirus COVID-19 sau post-pandemie.

Condiții de eligibilitate și finanțările oferite

Vor fi acceptate în program 2 mari categorii de firme:

– Startup-uri care au un MVP (produs minim viabil) dar care nu au încă venituri mai mari de 5.000 de euro pe lună. Acestea vor putea obține investiții de maximum 55.000 de euro, în schimbul a 9% din afacere.

-Startup-uri care au deja venituri recurente de peste 5.000 de euro pe lună. Acestea vor putea obține investiții de maximum 100.000 de euro în schimbul a 9% din afacere, în cadrul acceleratorului Wise Guys Fintech 4.

Firmele admise în acceleratorul de afaceri vor participa la un program de accelerare de 5 luni, care se va derula online, dar și la fața locului, la Vilnius, Lituania, începând din octombrie 2020.

Ulterior, în funcție de tracțiunea pe care o vor avea, startup-urile câștigătoare vor putea să mai obțină investiții de până la 250.000 de euro.

Români implicați în Acceleratoarele Wise Guys

Programul Fintech 4 este realizat de acceleratorul de afaceri Wise Guys din țările baltice (Lituania, Letonia, Estonia), cu sprijinul Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

FinTech este unul din cele 3 programe flagship ale celor de la Wise Guys, alături de B2B SaaS și CyberSecurity.

De-a lungul timpului, au fost și români implicați în acceleratoarele Wise Guys.

Răzvan Suta, un antreprenor român stabilit în Danemarca, este unul dintre colaboratorii celor de la Wise Guys, ca business developer. El îi îndeamnă pe antreprenorii români eligibili să se înscrie la programul Fintech 4.

„Da desigur, merită pentru că se învață foarte mult într-o perioada scurtă. În primul rând, pe lângă investiția în bani, startap-urile acceptate primesc workshop-uri săptămânale pe diferite tematici de afaceri și mentorat intens. Apoi, fondatorii startup-urilor sunt expusi unei culturi antreprenoriale internaționale cu mentori internaționli, primind inclusiv seminarii despre managerierea stilului de viață al unui antreprenor. Știu din proprie experiență. Regiunea în focus pe Europa Centrală și de Est”, a declarat, pentru StartupCafe.ro, Răzvan Suta.

El poate fi contactat pe profilul său de pe LinkedIn de către cei interesați de informații în plus despre oportunitățile Wise Guys.

Acceleratorul de afaceri baltic are o rețea de peste 250 de mentori. Unul dintre ei este Camelia Isaic, o expertă în acces la finanțare, director executiv al Asociaţiei pentru Relaţii cu Investitorii la Bursa din România (ARIR).

Un alt român inclus în rețeaua de mentori a Wise Guys este Dan Toma, cofondator al unei companii de consultanță la Londra, Outcome.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Prognoza pe următoarele 4 săptămâni. Se anunță zile caniculare

Administrația Națională de Meteorologie a transmis prognoza pe următoarele...

ȘTIRI GdS

Prognoza pe următoarele 4 săptămâni. Se anunță zile caniculare

Administrația Națională de Meteorologie a transmis prognoza pe următoarele 4 săptămâni. Temperaturile medii vor urca peste cele normale pentru această perioadă în ultima decadă...

Moțiunea PSD împotriva ministrului Cristian Ghinea, respinsă

Moţiunea simplă iniţiată de PSD împotriva ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a fost respinsă, marţi, de plenul Camerei Deputaţilor. Astfel, la vot...

Dolj: Peste 11.000 de cărți funciare, eliberate gratuit

Peste 11.000 de cărți funciare sunt eliberate gratuit, începând de astăzi, 15 iunie, pentru proprietarii imobilelor din 14 unități administrativ - teritoriale (UAT) din...

Situația vaccinării anti-COVID în România, pe grupe de vârstă

Categoria de vârstă cu cel mai mare număr de persoane vaccinate anti-COVID cu ambele doze este 60-69 de ani, urmată de categoria 40-49. Aceasta...

Alexander Adamescu, trimis în judecată de DNA pentru că...

Alexander Adamescu, aflat în procedură de extrădare din Marea Britanie în baza unui mandat european de arestare, a fost trimis în judecată de Direcția...

Andrei Baciu: România a cerut suspendarea unor doze,...

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu a anunțat marți că România a cerut suspendarea unui număr de doze de vaccin „dat fiind...