21 C
Craiova
luni, 13 iulie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate CTP, după valul de reacții la declarația despre masturbare: „Mi-am găsit beleaua cu declarațiile astea”

CTP, după valul de reacții la declarația despre masturbare: „Mi-am găsit beleaua cu declarațiile astea”

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a răspuns după valul de reacții pe care le-a provocat cu declarațiile despre masturbare și „deformarea centrului sexual de pe scoarță”.

Într-un interviu pentru Libertatea, CTP a spus că este de acord cu educația sexuală în școli, precizând că informațiile la care au acces copiii datorită tehnologiei, pornografia de pe interet, îi face să întâmpine dificultăți, deoarece „Mulți dintre acești adolescenți se masturbează la calculator! Și după aceea le e greu să treacă la un contact sexual normal. Ba, mai mult, le e greu și să stabilească o relație”, a spus el.

Întrebat unde pot fi găsite aceste date sau studii, jurnalistul a spus că în „manualul de sexologie”.

„Să ia un manual de sexologie și să vadă ce se poate întâmpla când astfel de practici sexuale care nu includ un partener pot să modifice rețeaua neuronală. Știți câți centri participă la realizarea excitației sexuale și a actului? Vreo 80, în hipotalamus, în amigdală și în alte centre de acolo. În clipa în care apar astfel de practici, ele nu sunt neapărat nocive, adică nu fac rău. Eu spun doar că modifică acele circuite cerebrale, astfel încât le e mai greu să obțină după aceea orgasm vaginal”, a spus CTP pentru Libertatea, comentând că și-a „găsit beleaua” cu declarațiile pe care le-a făcut.

Cum și-a pus CTP lumea în cap

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a susținut vineri seară că nu este nevoie de educație sexuală în școli, ci de terapie, spunând că fetelor ”care se masturbează clitoridian în adolescență” ”e posibil să li se deformeze centrul sexual de pe scoarță”.

Declarațiile sale au stârnit un val de consternare pe social-media și au fost taxate de scriitoarea Petronela Rotar, directorul Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI), Ioana Avadani, dar și de vicepreședinta Institutului pentru Solidaritate Socială, lectorul Maria Cernat și de specialista în comunicare Oana Marinescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Primul cadru medical din Sibiu decedat din cauza COVID-19

Spitalul Judeţean Sibiu a anunţaț decesul din...

ȘTIRI GdS

Dolj: Verificarea respectării măsurilor de protecție

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului Dolj, au fost desfăşurate acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate,...

Reguli care trebuie respectate în trenuri

Datorită cererii mari de transport, și în acest final de săptămână, CFR Călători a suplimentat trenurile care circula pe rutele cele mai...

Primul cadru medical din Sibiu decedat din cauza COVID-19

Spitalul Judeţean Sibiu a anunţaț decesul din cauza noului coronavirus al primului cadru medical din judeţ: o asistentă medicală în vârstă de...

Ministrul Educației, despre cum va începe școala în septembrie

"Cel mai bun scenariu" pentru începerea noului an școlar va fi acela în care o parte a elevilor vor fi la școală,...
00:01:54

Focar de coronavirus la o fermă din nordul Angliei...

Cel puţin 72 de persoane din cele 220 angajate la fermă au fost depistate cu noul coronavirus şi au fost izolate, potrivit...

Dosar penal pentru o şoferiţă prinsă băută la volan

Dosar penal pentru o şoferiţă prinsă băută la volan.