27.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 iulie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Fermele din Novaci și-au deschis un magazin on-line

Fermele din Novaci și-au deschis un magazin on-line

Fermele din Novaci și-au deschis un magazin on-line pentru produse proaspete. Este vorba de primul magazin de acest tip din județul Gorj care furnizează legume, fructe, carne și brânzeturi în toată Oltenia.

Magazinul comercializează produse agricole direct din fermele existente în zonă, www.butic.transatravel.ro. Inițiativa aparţine celor doi tineri novăceni, soț și soție, Claudia și Iulian Bocâi. Sponsor de proiect este prietena fermierilor novăceni, Marilena Strâmbulescu, consultant pe proiecte UE în agricultură, președinte ANA Gorj.

Acest magazin privat on-line de produse agricole vine în sprijinul producătorilor agricoli locali pentru care accesul în piețele alimentare reprezintă o problemă din cauza timpului, dar și din cauza cantității de produse pe care fiecare dorește să o comercializeze.

16 producători și cooperative agricole

Până în momentul de față, pe site-ul respectiv și-au deschis buticuri on-line 16 producători locali și cooperative agricole de producție. Se comercializează legume, fructe, lapte și brânzeturi, miei, miere și altele. Fiecare producător are o secțiune proprie, unde își prezintă produsul sau produsele și prețul acestora.

De exemplu, mierea de albine se vinde cu preţuri începând de la 20 lei/kg, căpșunile – 10 lei/kg, laptele – de la 2,5 lei/litru, polenul costă 10 lei, mierea cu catină 45 lei/kg, varza – 3 lei, telemeaua de vacă – 17-20 lei, urda – 12 lei, usturoiul – 1 leu legătura, cașul afumat – 35 lei/kg, smântâna – 15 lei/kg, cașcavalul din lapte de vacă – 50 lei/kg, mieii se vând cu 25 lei/kg, ceapa costă 2 lei legătura. Livrarea este asigurată în toate județele din Oltenia. Se livrează direct de către producători sau parteneri ai acestora.

Livrarea se face la o distanță de 60 de kilometri față de localitatea unde este înregistrat fermierul, producătorul. În limita celor 60 de kilometri, livrarea este gratuită dacă se fac comenzi peste 200 de lei.

Producătorii nu plătesc taxe și se negociază prețul produselor

Acest butic alimentar este avantajos pentru producător, care nu face altceva decât să o contacteze pe Claudia Bocâi (care îl consiliază) să își deschidă butic propriu cu produsele pe care vrea să le comercializeze, stabilind detalii de locație, preț sau cantitate.
Producătorul nu plătește taxe, totul este gratuit. El urmăreşte mesajele de la cumpărători pe telefon și are mai mult timp să se ocupe de activitatea de producție.

Cumpărătorul accesează buticul, caută produsul și intră în legătură direct cu producătorul, care, la solicitare, poate livra produsul la domiciliu. În felul acesta se stabileşte și modalitatea de plată a produsului și de transport, dacă este cazul.

Mesajul inițiatorilor de proiect

Cei care au finanțat site-ul vor să ofere sprijin pentru producătorii locali și nu pentru comercianții care umflă prețurile. „Vizitaţi magazinul nostru on-line! Imaginați-vă că intrați într-un magazin oarecare şi pe rafturi, în locul borcanelor cu dulceață sau unt, al pungilor ambalate cu brânza și urdă, găsiți povești. Sunt poveştile lor, ale fermierilor, ale rețetelor moștenite din generație în generație. Când daţi clik pe un produs, gândiți-vă ce istorie duce în spate produsul respectiv, istoria unui popor de crescători de animale și agricultori! Câtă trudă, câte speranțe, câte reușite și eșecuri pentru a ajunge unde suntem astăzi? Unde am ajuns? Consumăm ce produc alții. Veniți alături de noi, să învățăm a consuma produsele românești!“, conform mesajului inițiatorilor magazinelor on-line.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Auto / Bottas a încheiat primul calificările și pornește...

Finlandezul Valtteri Bottas şi britanicul Lewis Hamilton...

ȘTIRI GdS

Serie A | Juventus și-a văzut de treabă. Victorie...

Liderul din Serie A, Juventus, și-a adjudecat toate cele trei puncte din meciul susținut sâmbătă, în compania concitadinei Torino. Bianconerri s-au impus...

Americanul Frances Tiafoe, depistat pozitiv înainte de debutul la...

Tenismenul american Frances Tiafoe, locul 81 ATP, a fost testat pozitiv cu coronavirus la un turneu demonstrativ din Atlanta, anunță News.ro.

Auto / Bottas a încheiat primul calificările și pornește...

Finlandezul Valtteri Bottas şi britanicul Lewis Hamilton au impus din nou supremaţia echipei Mercedes în calificările Marelui Premiu al Austriei de Formula...

Accident rutier cu două victime la Bâlteni

Două persoane au fost rănite sâmbătă, într-un accident rutier produs în comuna gorjeană Bâlteni. Potrivit IPJ Gorj, în accidentul rutier au fost...

Coronavirus/ Preşedintele CCR: Măsurile care vizează restrângerea drepturilor trebuie...

Preşedintele Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu, a declarat sâmbătă că măsurile care vizează restrângerea unor drepturi, precum internarea obligatorie, trebuie să fie luate...

Auto / Să înceapă spectacolul pe circuit! Toți piloții...

Federaţia internaţională de automobilism (FIA) a confirmat sâmbătă că nu s-a înregistrat niciun caz pozitiv de Covid-19 după testele efectuate între 26...