12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoi minori care făceau farse la telefon, reținuți pentru terorism

Doi minori care făceau farse la telefon, reținuți pentru terorism

Doi dintre cei trei minori cercetaţi pentru terorism, după ce au ameninţat în mai multe rânduri cu detonarea unor dispozitive explozibile, au fost reţinuţi.

Potrivit primelor informații oferite de reprezentanții Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş, după administrarea probatoriului, a fost dispusă reţinerea pentru 24 de ore faţă de doi minori de 15 ani, din Bucureşti, respectiv Buzău.

Aceștia au fost acuzați că au ameninţat în mai multe rânduri cu detonarea unor dispozitive explozibile la Aeroportul Otopeni.

Potrivit informațiilor trimise de reprezentanții Biroului de presă al DGPMB, inculpaţii au apelat în mai multe rânduri dispeceratul Aeroportului Internaţional Henri Coandă Bucureşti-Otopeni pentru a ameninţa cu detonarea unor dispozitive explozibile. Totodată, au iniţiat mai multe apeluri telefonice către secţii de poliţie din Capitală pentru a reclama săvârşirea unor fapte nereale, dar şi către mai multe societăţi comerciale pentru a efectua comenzi comerciale false pe numele unor persoane cu care aceştia intraseră în diverse conflicte.

În acest context, procurorii şi poliţiştii de criminalitate organizată au acţionat, joi, în judeţele Prahova, Dâmboviţa, Buzău, Neamţ, Constanţa şi în municipiul Bucureşti, pentru destructurarea acestei grupări.

Anchetatorii au efectuat activităţi procedurale de ridicare de obiecte şi înscrisuri, precum şi punere în executare a unor mandate de aducere în cadrul acestui dosar de terorism.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS