11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUPU Târgu Jiu, dotată cu echipamente medicale noi

UPU Târgu Jiu, dotată cu echipamente medicale noi

Consiliul Județean Gorj achiziționează echipamente medicale pentru dotarea Unității Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

Pentru desfășurarea corespunzătoare a activității medicale, creșterea calității actului medical din cadrul Unității de Primiri Urgențe, se impune dotarea corespunzătoare, în regim de urgență, pe loturi, a acestor echipamente. În momentul de față, dotarea din cadrul Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu este insuficientă, unele echipamente din dotare fiind depășite fizic și moral.

Prin îmbunătățirea condițiilor de investigare și tratare a bolnavilor internați în cadrul Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, se urmărește creșterea gradului de satisfacție al acestora, ridicarea standardului calitativ al spitalului, creșterea numărului de pacienți tratați, cât și creșterea numărului și tipului de servicii medicale.

Achiziție de 800.000 de lei

Vor fi cumpărate două ventilatoare de ventilație controlată/asistată, un ventilator mobil, un ecograf mobil, trei monitoare funcții vitale, injectomate, aspiratoare secreții portabile, 10 tărgi radiotransparente, butelii de oxigen de 10 și de 5 litri, regulator cu manometru pentru butelii de oxigen, aparate nebulizare cu compresor și un defibrilator.

Achiziția are loc în cadrul proiectului „Reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, locația Str. Tudor Vladimirescu“. Achiziția este împărțită în 11 loturi. Valoarea echipamentelor este de peste 800.000 de lei, fără TVA. Proiectul de modernizare și extindere a Secției UPU din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu are o valoare de 8,5 milioane de lei.

Este de precizat că tot la clădirea din strada Tudor Vladimirescu va fi implementat un proiect de reabilitare termoenergetică. Valoarea lucrărilor este de 21 de milioane de lei. Fondurile sunt nerambursabile și vor fi asigurate de Ministerul Dezvoltării Regionale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS