16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrezență de doar 87% la cursurile de pregătire din școli

Prezență de doar 87% la cursurile de pregătire din școli

Nu toți elevii din Gorj participă la cursurile de pregătire organizate în unitățile de învățământ. Dintr-un total de 3.877 de elevi înscriși la pregătirile pentru examene, s-au prezentat 3.337, adică un procent de 87%.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Gorj, doi elevi izolați la Dragotești din data de 27 mai n-au putut participa la cursurile de pregătire. De asemenea, doi elevi cu temperatură peste 37,3 grade au fost trimiși acasă, ulterior temperatura revenindu-le la normal (Liceul Tehnologic Bâlteni și Colegiul Tehnic nr. 2 din Târgu Jiu).

Totodată, în sălile de clasă au fost prezente 1.426 de cadre didactice. Toți elevii au primit măști de protecție, au beneficiat de dezinfectanți, de traseul de intrare și ieşire din unitatea școlară bine delimitat și de spațierea necesară în sala de clasă.

Primăria Târgu Jiu pregătește sărbătorirea absolvenților

Absolvenții din Târgu Jiu vor fi sărbătoriți înainte de examenele naționale. Primăria, alături de unitățile de învățământ, organizează un eveniment pentru absolvenții de gimnaziu și din învățământul liceal la Stadionul Municipal, în perioada 8-21 iunie, cu respectarea regulilor impuse de situația actuală. Fiecare clasă va fi programată din timp, începând cu școlile gimnaziale.

„Acești copii nu s-au putut bucura de evenimentele tradiționale organizate de fiecare generație de absolvenți. Vreau să le acord o mică bucurie, să poată sărbători, alături de colegi, acest pas important din educația lor. Am purtat deja discuții cu elevi și cadre didactice care s-au ocupat în anii trecuți de organizarea unor evenimente asemănătoare. În perioada imediat următoare vom lua legătura cu reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean, ai unităților de învățământ și cei ai elevilor, și vom pune la punct toate detaliile, în așa fel încât să nu existe probleme și să fie respectate toate reglementările în vigoare. Trebuie să ținem cont că aceste momente sunt foarte importante pentru tineri, mai ales în condițiile în care ultimele luni au fost deosebit de grele pentru ei. Vreau să rămână cu o amintire frumoasă legată de acest moment deosebit“, a declarat Marcel Romanescu, edilul din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS