11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎn 30 de localități din Gorj gunoiul se colectează selectiv

În 30 de localități din Gorj gunoiul se colectează selectiv

În 30 de localități din județul Gorj, gunoiul este colectat în mod selectiv. Ultima localitate în care a fost introdus acest sistem este Bălănești.

Locuitorii primesc saci galbeni, care sunt ridicați din poartă în poartă de o firmă autorizată în acest sens. În același timp, și-n această localitate deșeurile menajere se vor colecta săptămânal.

„Începând de anul trecut, colectarea selectivă a deșeurilor a devenit obligatorie, iar cetățenii care nu se vor conforma acestor noi măsuri pot să fie amendați cu până la 2.000 de lei. În același timp, chiar și firmele sau administrațiile publice locale care nu respectă aceste noi reguli pot primi amenzi cuprinse între 20.000 și 40.000 de lei. La nivelul județului Gorj există în prezent 30 de localități în care se colectează selectiv, din poartă în poartă, fiecare gospodărie primind saci galbeni pentru a realiza acest lucru.

Începând de miercuri, de colectarea deșeurilor selectiv beneficiază și locuitorii din comuna Bălănești. În același timp, trebuie precizat faptul că dacă colectarea deșeurilor selectiv, din poartă în poartă, se face din două în două săptămâni, colectarea deșeurilor menajere are loc săptămânal“, a declarat Luis Popa, directorul Serviciului Județean pentru Gestionarea Deșeurilor Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS