18.1 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateO nouă procedură de selecție a membrilor CS din CEO

O nouă procedură de selecție a membrilor CS din CEO

Complexul Energetic Oltenia va avea o nouă conducere. Acționarii companiei urmează să aprobe o nouă procedură de selecție a membrilor Consiliului de Supraveghere.

Este unul din cele două organe colective de conducere de la nivelul Complexului Energetic Oltenia. Acestea sunt: Consiliul de Supraveghere și Directoratul. Procedura de selecție va fi derulată de Consiliul de Supraveghere în funcție, cu ajutorul unei firme de recrutare de personal. Declanşarea procedurii de selecție a noilor membri ai Consiliului de Supraveghere va fi avizată de către acționaril, la jumătatea săptămânii viitoare.

Tot în data de 12 iunie, vor fi selectați pentru mandate de doar patru luni noii membri ai Consiliului de Supraveghere. Acest lucru este obligatoriu, dat fiind faptul că acestora le expiră mandatul.

Actualii membri vor fi revocați

Actualii membri ai Consiliului de Supraveghere vor fi revocați din funcție și în locul acestora vor fi numite provizoriu alte persoane. Durata maximă a mandatelor va fi de maximum patru luni. În intervalul de timp respectiv vor trebui să fie selectați și numiți membrii Consiliului de Supraveghere care vor avea mandate de câțiva ani. Este de precizat că acționarii Complexului Energetic Oltenia vor stabili indemnizaţia lunară brută fixă, vor decide aprobarea formei de contract de mandată și semnarea contractelor de către un reprezentant al acționarilor.

În prezent, din Consiliul de Supraveghere fac parte următorii: Mărculescu Dumitru – președinte, precum și membri: Săceanu Constantin, Popescu Iulian Vasile, Mitrică Cosmin Ionuț, Ionescu Răzvan Alex, Eftenoiu Mădălin Cornel și Georgescu Petre Mădălin. Cele mai mari șanse să își continue mandatele le au Popescu Iulian Vasile și Răzvan Alex Ionescu.
CEO este o companie care produce energie electrică pe bază de lignit. Sediul central este la Târgu Jiu. Acționarul principal este Ministerul Economiei, cu 77% din acțiuni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS