14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAngajații Spitalului COVID Cărbunești au primit sporul de risc

Angajații Spitalului COVID Cărbunești au primit sporul de risc

Conducerile spitalelor din județul Gorj au început să acorde sporul de risc. Este vorba de suma de 2.500 de lei plătită de către stat angajaților din Sănătate care s-au aflat în prima linie împotriva coronavirusului.

În județul Gorj există un spital COVID. Este unitatea medicală de la Târgu Cărbunești. Aici sunt peste 130 de salariați. Sporul de risc, în valoare de 2.500 de lei, a fost plătit recent de către conducerea unității medicale. Din suma totală a fost scăzut impozitul de 10%.

Sporul de risc trebuie să fie primit de toate cadrele medicale care s-au aflat la datorie în perioada pandemiei de coronavirus. Și la nivelul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu trebuie să fie achitat sporul de risc. Angajații de la unitatea medicală din Târgu Cărbunești au primit numai pacienți infectați cu coronavirus în ultimele două luni. Riscurile de infectare au fost mari, însă niciun medic sau asistentă medicală nu s-au îmbolnăvit.

43 de pacienți au fost vindecați

Un număr de 43 de pacienți de la Spitalul de Urgență COVID din Târgu Cărbunești s-au vindecat și au fost externați. Personalul de la Târgu Cărbunești și-a propus să vindece toţi pacienții, însă în cazul unui bărbat nu s-a mai putut face nimic. Victima a fost un bătrân, de 73 de ani, din comuna gorjeană Baia de Fier.

Cu toate că pacientul părea să răspundă bine la tratamentul administrat de personalul medical, în cele din urmă, starea lui de sănătate s-a înrăutățit și bărbatul a făcut stop cardiac și a decedat.

În rest, medicii de la Spitalul COVID Cărbunești au avut parte doar de cazuri care nu au avut nevoie de intubare sau intervenții medicale deosebite. Singura greutate cu care s-au confruntat angajații unității medicale a fost în cazul unei paciente care a stat în spital peste trei săptămâni, întrucât testele pentru depistarea coronavirusului ieșeu mereu negative. În cele din urmă, acestea s-au pozitivat și pacienta a fost externată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS