-3 C
Craiova
duminică, 17 ianuarie, 2021
Știri de ultima oră Actualitate Guvernul german pregăteşte un program de stimulare economică în valoare de 75 - 80 miliarde de euro

Guvernul german pregăteşte un program de stimulare economică în valoare de 75 – 80 miliarde de euro

Oficialii germani lucrează la un program de de stimulente în valoare de 75 – 80 miliarde de euro, în ideea de a sprijini relansarea economiei după pandemia de coronavirus, potrivit unui articol publicat de săptămânalul Bild am Sonntag, scrie Agerpres.

Conform publicaţiei menţionate, guvernul condus de Angela Merkel ar urma să acopere peste 60 de miliarde de euro din costurile noului program, iar landurilor vor suporta restul.

Ministrul german de Finanţe, Olaf Scholz, şi colegul său de la Economie, Peter Altmaier, sunt aşteptaţi să prezinte programul în cursul săptămânii viitoare. Printre posibilele măsuri incluse în acest program se află reduceri de taxe, ajutoare pentru familii, fonduri suplimentare pentru micile companii, reducerii de datorii pentru municipalităţi şi subvenţii pentru industria auto, potrivit propunerilor formulate de diferiţi decidenţi.

Cea mai mare economie a Europei ar urma să înregistreze în al doilea trimestru al acestui an cea mai gravă recesiune de după cel de-al Doilea Război Mondial.

Noul pachet de stimulente ar urma să se adauge pachetului de salvare în valoare de 750 miliarde de euro convenit de autorităţile german în luna martie.

Preşedintele Parlamentului german, Wolfgang Schaeuble, a cerut duminică adoptarea unui plan de stimulare care să se concentreze pe politicile de mediu, digitalizare şi inovare.

„Este crucial nu doar să anunţăm mari sume de bani, dar şi să facem ceea ce este corect”, a declarat Schaeuble pentru publicaţia Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS). „Unii oameni cred că politicile de mediu ar trebui plasate, acum, pe un loc secund. Însă acest lucru nu poate fi susţinut în mod serios”, a apreciat oficialul german, acesta adăugând că stimulentele în numerar pentru noi automobile ar fi „de neconceput”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

PSG, lider provizoriu în Ligue 1 după victoria „scurtă“...

PSG a urcat pe prima poziție în clasamentul din...

ȘTIRI GdS

O navă de marfă s-a scufundat în Marea Neagră....

Cel puțin doi marinari au murit duminică după ce o navă de marfă s-a scufundat în Marea Neagră. S-a întâmplat în largul coastei Turciei,...

Austria prelungește lockdown-ul și în februarie

Austria a anunțat, duminică, prelungirea carantinei generalizate instituită pentru oprirea răspândirii coronavirusului. Lockdown-ul va fi prelungit până în 8 februarie, obiectivul fiind ca după...

209.000 de persoane s-au înscris pentru a doua etapă...

Etapa a doua a vaccinării împotriva COVID: Până duminică la ora 11.00 s-au programat peste 209.000 de persoane. De vineri și până duminică la ora...