20.5 C
Craiova
marți, 3 august, 2021
Știri de ultima orăActualitateCoronavirus: Spania va prelungi starea de urgență până pe 21 iunie - El Pais

Coronavirus: Spania va prelungi starea de urgență până pe 21 iunie – El Pais

Premierul spaniol Pedro Sanchez a anunțat că va cere Parlamentului să aprobe prelungirea cu două săptămâni a stării de urgență până pe 21 iunie după care guvernul va înceta să restricționeze deplasarea cetățenilor, informează Hotnews, citând El Pais.

Pedro Sanchez i-a informat pe liderii regionali în cadrul unei videoconferințe că aceasta va fi ultima prelungire a măsurilor de restricție întrucât numărul infecțiilor a scăzut dramatic în Spania.

Una din cele mai afectate țări de pandemia cauzată de noul coronavirus, Spania a decretat starea de urgență în 14 martie, aceasta fiind însoțită de măsuri de carantină stricte sub care persoanele aveau voie să își părăsească locuințele doar pentru cumpărarea de alimente, urgențe medicale și să se deplaseze la locul de muncă dacă nu puteau munci de acasă.

Autoritățile au început relaxarea graduală a restricțiilor și, în pofida opoziției partidelor de dreapta și a protestelor din străzi, Sanchez a ajuns la o înțelegere cu partidul separatist catalan Esquerra Republicana de Catalunya pentru a se asigura că guvernul său minoritar va putea trece prelungirea stării de urgență în Parlament, potrivit El Pais.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Mehedinți: Un bărbat a ajuns la spital în urma...

Poliția Municipiului Drobeta Turnu-Severin a fost sesizată luni seară...

ȘTIRI GdS