16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCazul George Floyd din SUA: 25 de orașe din 16 state au impus starea de asediu

Cazul George Floyd din SUA: 25 de orașe din 16 state au impus starea de asediu

Cel puțin 25 de oașe din 16 state au impus starea de asediu, anunță CNN. Garda națională a fost activată în 12 state și în District of Columbia. Proteste au loc în cel puțin 30 de orașe, după moartea lui George Floyd, bărbatului de culoare care şi-a pierdut viaţa în timp ce era imobilizat de poliție, potrivit Mediafax.


Printre orașele aflate sub stare de asediu se află Beverly Hills, Los Angeles, Denver, Miami, Atlanta, Chicago, Louisville, Minneapolis, Cincinnati, Cleveland, Portland, Philadelphia, Pittsburgh, Nashville, Seattle, Milwaukee.

Autorităţile din zeci de oraşe americane au impus interdicţii de circulaţie pe timp de noapte din cauza protestelor violente izbucnite ca reacţie la moartea unui bărbat de culoare în timp ce era imobilizat de poliţişti.

Potrivit postului CNN, 25 de oraşe din 16 state americane au impus interdicţii de circulaţie pe timp de noapte din cauza violenţelor. Printre oraşele care au impus restricţii se numără Minneapolis, New York, Los Angeles şi San Francisco.

Poliţia din New York a anunţat că a declanşat o investigaţie după apariţia unor imagini care arată o camionetă a poliţiei care a lovit un grup de protestatari.

Rețeaua de retail Target a închis temporar 175 de magazine din cauza protestelor. „Ne vom concentra asupra siguranței membrilor echipei noastre și ajutând comunitatea noastră să se vindece”, a declarat retailerul într-un comunicat.
În Minnesota, 71 de magazine sunt închise, 49 sunt închise în California, 12 sunt închise în New York, iar restul sunt închise în alte state.
În Minneapolis au fost efectuate zeci de arestări.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS