6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAmbasadorul Marii Britanii: Cazul Kovesi va rămâne unul de referință pentru toți cei angrenați în lupta anticorupție

Ambasadorul Marii Britanii: Cazul Kovesi va rămâne unul de referință pentru toți cei angrenați în lupta anticorupție

Victoria fostei șefe a DNA la CEDO este o confirmae a faptului că, și fără sprijin politic, instituțiile anti-corupție din România și-au respectat mandatul, este de părere ambasadorul Marii Britanii la București, Andrew Noble, care spune despre cazul KOveși că va rămâne unul de referință.

„Chiar și în perioade dificile, când aceste instituții nu au avut parte de sprijin politic, ele au continuat totuși să-și respecte mandatul și să-i aducă în fața legii pe cei care se aflau vinovați de acte de corupție. În acest sens, recenta Hotărâre a Curții Europene a Drepturilor Omului, care i-a dat câștig de cauză fostei șefe DNA, Laura Codruța Kovesi, stă drept mărturie a eficienței eforturilor instituțiilor implicate în combaterea anticorupției în România.

Acest caz va rămâne unul de referință pentru toți cei angrenați în lupta anticorupție, nu doar în România, dar și în alte țări care se confruntă cu această problemă”, a spus el, într-un mesaj la 15 ani de la înființarea Direcției Generale Anticorupție.

El a precizat că lupta anti-corupție este în continuare, alături de consolidarea statului de drept, una dintre ariile prioritare pentru România, atât pe plan național, cât și din perspectivă europeană.

„România este una dintre cele mai curajoase țări din estul continentului, prin crearea de instituții cu mandate clare de combatere a corupției la toate nivelurile, inclusiv la nivel înalt, instituții ce și-au demonstrat în timp reziliența și devotamentul față de o misiune deloc ușoară”, a mai spus ambasadorul.

Pe 5 mai, Laura Codruța Kovesi a câștigat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) procesul prin care a contestat modul de revocare din funcția de procuror-șef al DNA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS