-2.5 C
Craiova
miercuri, 20 ianuarie, 2021
Știri de ultima oră Actualitate CEO nu mai continuă șomajul tehnic în iunie

CEO nu mai continuă șomajul tehnic în iunie

Complexul Energetic Oltenia (CEO) a decis să nu îi mai trimită pe salariați în șomaj tehnic și în luna iunie.

Salariații companiei s-au aflat în șomaj tehnic, prin rotație, în lunile aprilie și mai. Fiecare dintre cei 12.800 de mineri și energeticieni a stat acasă și a beneficiat de plata a 75% din salariu. Au existat subunități, unde perioada de șomaj tehnic a fost prelungită, ca urmare a apariției unor cazuri de coronavirus.

Este vorba de cariere miniere din bazinele carbonifere Rovinari și Motru. Ultimii mineri care vor reveni la lucru vor fi cei de la Motru. Aceștia însă stau acasă, însă din 2 iunie vor relua activitatea. În zona Motru au fost depistate cele mai multe cazuri de coronavirus. Acesta a și fost principalul motiv pentru care măsura șomajului tehnic a fost prelungită cel mai mult. Salariile minerilor au fost afectate, însă din iunie se va reveni la normal.

Speră să reia vânzările de energie electrică

Șefii Complexului Energetic Oltenia speră ca după 20 iunie să fie reluate vânzările de energie electrică. În ultimele patru luni, compania nu a reușit să funcționeze decât cu două sau trei grupuri în medie, iar producția livrată în Sistemul Energetic Național a fost redusă. Și încasările au fost pe măsură.

„Avem semnale că, după 20 iunie, va fi cerere de energie pe bază de cărbune și vom putea să pornim și alte grupuri energetice. Este nevoie să ne reluăm activitatea cu o producție și mai mare de cărbune și de energie electrică. Vom mai pune oricum grupuri în funcțiune pentru că din 20 iunie Nuclearelectrica va opri un grup de la Cernavodă pentru revizii.

Deci va fi nevoie de energie pe piață care să înlocuiască grupul oprit de Nuclearelectrica. În același timp, este nevoie de noi fronturi de lucru și sperăm ca, până la finalul anului, să avem aprobate toate hotărârile de guvern necesare”, a declarat Daniel Burlan, managerul Complexului Energetic Oltenia.

Au încheiat contracte de vânzare de energie electrică

Complexul Energetic Oltenia este o companie deținută în procent de 77% de Ministerul Economiei. Este unul din cei mai mari angajatori din Oltenia și din țară. Cei aproape 13.000 de angajați depind de salariile primite de la companie.

De asemenea, sunt alte sute de firme care prestează servicii pentru CEO sau furnizează diferite produse sau execută lucrări. Începând cu 1 iulie, va intra în vigoare un contract de vânzare de energie, cantitatea care va trebui să fie livrată fiind de 500 MW oră.

„Nici nu am mai avea cum să mai avem salariați în șomaj tehnic pentru că din iulie avem un contract de 500 MW de onorat și trebuie să pregătim stocurile de cărbune până atunci. A fost o perioadă mai grea până acum, dar suntem cu taxele și cu salariile la zi. Șomajul tehnic a venit și în momentul pandemiei și am lucrat cu mai puțini salariați, aproximativ 6.000, pentru a evita contactul fizic, pe cât posibil. Sigur că nu o să recuperăm foarte mult din producția de energie planificată pe anul acesta, dar trebuie să facem tot ce putem în a doua jumătate a acestui an”, a mai spus Daniel Burlan, președintele Directoratului CEO.

La Complexul Energetic Oltenia au fost depistați până acum peste 20 de angajaţi cu COVID 19. De asemenea, a fost înregistrat și un deces.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Războiul teritorial dintre Craiova și Cârcea, la mâna expertului

Linia de hotar dintre Craiova și Cârcea trece în prezent pe mijlocul străzii din imagine. Așa că locuitorii de pe partea dreaptă a drumului, cum intri dinspre giratoriul de la Ford, aparţin de Cârcea, iar cei de pe partea stângă de Craiova.

ȘTIRI GdS

Războiul teritorial dintre Craiova și Cârcea, la mâna expertului

Linia de hotar dintre Craiova și Cârcea trece în prezent pe mijlocul străzii din imagine. Așa că locuitorii de pe partea dreaptă a drumului, cum intri dinspre giratoriul de la Ford, aparţin de Cârcea, iar cei de pe partea stângă de Craiova.

Locuri epuizate la vaccin în Craiova. DSP: Oamenii trebuie...

Luni, după trei zile de la startul programărilor pentru faza a doua a campaniei de vaccinare, la Craiova s-au epuizat locurile pentru vaccinarea din...

CEO vrea să formeze profesional 600 de tineri în...

Complexul Energetic Oltenia (CEO) a anunțat că va forma profesional până în 2025 un număr de 600 de tineri. Aceștia le vor lua locul...

Sindicatele cer reducerea efectivelor de elevi la clasele a...

Sindicatele cer reducerea efectivelor de elevi la clasele a IX-a

Un medic de familie face apel către pacienții săi,...

Medicul gorjean Mihai Moisescu a apelat la rețele de socializare pentru a ajunge la toți beneficiarii săi, astfel încât să îi convingă să se...

Polițiștii se pregătesc să protesteze din nou și în...

Polițiștii pregătesc noi proteste la Târgu Jiu, nemulțumiți fiind de plafonarea salariilor. Guvernul a anunțat că anul acesta vor fi înghețate lefurile personalului din...