11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateValabilitatea cursurilor pentru permisele de șoferi a fost prelungită

Valabilitatea cursurilor pentru permisele de șoferi a fost prelungită

Guvernul a aprobat mircuri un proiect de Hotărâre care îi vizează pe cei care nu au putut da examenele pentru obținerea permiselor de conducere din cauza pandemiei de coronavirus. „Prin această hotărâre de guvern, este reglementată această situație, astfel încât cei care au absolvit aceste cursuri să poată să desfășoare examenele pentru obținerea permisului de conducere”, a anunțat Ionel Dancă, șeful cancelariei prim-ministrului.

Mai exact, potrivit proiectului, valabilitatea cursului de pregătire teoretică şi practică se prelungește cu echivalentul perioadei în care a acționat starea de urgenţă și de alertă, care a avut ca efect suspendarea activității de examinare în vederea obținerii permisului de conducere.

Atunci când valabilitatea cursului de pregătire teoretică şi practică expiră pe durata stării de urgenţă sau de alertă, la încetarea stării respective se acordă o nouă valabilitate cursului, echivalentă cu perioada care a atras suspendarea activității de examinare în vederea obținerii permisului de conducere.

Potrivit Regulamentului de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 195/2002, în acest moment valabilitatea este de un an de la data absolvirii cursurilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS