-2 C
Craiova
sâmbătă, 28 noiembrie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Grecia va primi turiști din aproximativ 20 de state de pe 15 iunie

Grecia va primi turiști din aproximativ 20 de state de pe 15 iunie

Grecia va permite turiștilor din aproximativ 20 de state, inclusiv Germania, Cipru și Israel, să viziteze țara de la mijlocul lunii iunie fără să intre obligatoriu într-o perioadă de carantină, au spus oficiali guvernamentali, ca parte a relaxării restriciilor impune din cauza pandemiei, relatează Reuters.

Turismul reprezintă aproximativ 20% din economia Greciei, iar guvernul vede sectorul ca pe un motor esențial pentru recuperarea sa din impasul provocat de pandemie.

”Vor fi 20-25 de țări ale căror cetățeni vor avea permisiunea să vină”, a spus o sursă guvernamentală, adăugând că lista include țări precum Cipru, Israel, dar și state din Europa centrală și Balcani. Lista completă va fi anunțată săptămâna aceasta.
Premierul Kyriakos Mitsotakis a spus că germanii vor avea voie să viziteze Grecia de pe 15 iunie.

Acesta a mai spus că zborurile internaționale către Salonic vor fi reluate de pe 15 iunie, mai devreme decât se planifica inițial, respectiv 1 iulie.

Grecia permite în acest moment cetățenilor din toate statele UE, cu excepția Itiei, Spaniei, Olandei, să zboare către Atena, dar sunt supuși unei perioade de 14 zile de carantină. Călătorii din Marea Britanie și alte state non-UE au intrarea interzisă.
Italia, Spania, Marea Britanie au rate foarte mari de infectări din caua Covid-19.

O altă sursă guvernamentală a spus că experții în sănătate au discutat dacă turiștii vor avea nevoie să se testeze pentru Covid-19 înainte să viziteze Grecia.

Guvernul a spus că plănuiește să reia zborurile internaționale în insulele grecești de la 1 iulie și că va refuza intrarea cetățenilor care vin din țări cu rate mari de infecții până pe 15 iulie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Cupa României | Victoria Universității Craiova în fața Progresului...

Universitatea Craiova s-a calificat vineri seară în...

ȘTIRI GdS

Copiii au avut parte de mai multe scene de...

Copiii au avut parte de mai multe acte de violență în familie, de la începutul pandemiei

Kaufland oferă spații producătorilor de legume și fructe care...

Kaufland cheamă în magazine producătorii mici de legume și fructe care nu mai pot vinde în piețe. Oferă spații de vânzare în...

Organizaţia PRO România Craiova, în frunte cu preşedintele Cătălin...

Organizaţia PRO România Craiova, în frunte cu preşedintele Cătălin Resceanu, a trecut la PSD, a anunţat în această seară preşedintele PSD Craiova,...

Oraşul Cernavodă şi două comune din județul Constanța intră...

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa a propus astăzi carantinarea altor trei localităţi: oraşul Cernavodă și comunele Cumpăna şi Târguşor. Măsura...

Amendați de Garda de Mediu pentru arderea deșeurilor

Garda de Mediu a depistat mai multe persoane fizice și juridice care ardeau deșeuri. Acestea au fost amnedate Ca...

Republica Moldova declară stare de urgenţă în sănătate publică...

Comisia naţională extraordinară de sănătate publică (CNESP) din Republica Moldova a decis vineri, într-o şedinţă supervizată de premierul Ion Chicu, instituirea stării...