20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGrecia va primi turiști din aproximativ 20 de state de pe 15 iunie

Grecia va primi turiști din aproximativ 20 de state de pe 15 iunie

Grecia va permite turiștilor din aproximativ 20 de state, inclusiv Germania, Cipru și Israel, să viziteze țara de la mijlocul lunii iunie fără să intre obligatoriu într-o perioadă de carantină, au spus oficiali guvernamentali, ca parte a relaxării restriciilor impune din cauza pandemiei, relatează Reuters.

Turismul reprezintă aproximativ 20% din economia Greciei, iar guvernul vede sectorul ca pe un motor esențial pentru recuperarea sa din impasul provocat de pandemie.

”Vor fi 20-25 de țări ale căror cetățeni vor avea permisiunea să vină”, a spus o sursă guvernamentală, adăugând că lista include țări precum Cipru, Israel, dar și state din Europa centrală și Balcani. Lista completă va fi anunțată săptămâna aceasta.
Premierul Kyriakos Mitsotakis a spus că germanii vor avea voie să viziteze Grecia de pe 15 iunie.

Acesta a mai spus că zborurile internaționale către Salonic vor fi reluate de pe 15 iunie, mai devreme decât se planifica inițial, respectiv 1 iulie.

Grecia permite în acest moment cetățenilor din toate statele UE, cu excepția Itiei, Spaniei, Olandei, să zboare către Atena, dar sunt supuși unei perioade de 14 zile de carantină. Călătorii din Marea Britanie și alte state non-UE au intrarea interzisă.
Italia, Spania, Marea Britanie au rate foarte mari de infectări din caua Covid-19.

O altă sursă guvernamentală a spus că experții în sănătate au discutat dacă turiștii vor avea nevoie să se testeze pentru Covid-19 înainte să viziteze Grecia.

Guvernul a spus că plănuiește să reia zborurile internaționale în insulele grecești de la 1 iulie și că va refuza intrarea cetățenilor care vin din țări cu rate mari de infecții până pe 15 iulie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS