16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateToți angajații unui centru rezidențial din Târgu Jiu, al DGASPC Gorj, izolați și testați pentru COVID 19

Toți angajații unui centru rezidențial din Târgu Jiu, al DGASPC Gorj, izolați și testați pentru COVID 19

Toți salariații unui Centru rezidențial pentru protecția copilului din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj vor fi testați pentru depistarea coronavirusului.

Măsura a fost luată după ce patru angajați au fost diagnosticați cu COVID-19. De altfel, printre ultimele cazuri confirmate cu COVID-19, pe raza județului Gorj, se află și cei patru angajați ai centrului aflat în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj. Aceștia sunt asimptomatici și se află internați în spitalul suport pentru COVID- 19, din orașul Târgu Cărbunești.

În urma anchetei epidemiologice, s-a decis să intre în izolare întreg personalul centrului rezidențial, aproximativ 80 de persoane. Unii vor fi în izolare la domiciliu, alții în cadrul centrului. Vor fi testați atât angajații, cât și cei 36 de copii din centru.

120 de cazuri de COVID-19 în Gorj

Situația epidemiologică, la nivelul județului Gorj, se prezintă astfel: 87 de persoane în carantină instituționalizată, din care o persoană a intrat în carantină și 16 persoane au ieșit din carantină în ultimele 24 de ore; 2013 persoane se află în autoizolare la domiciliu, dintre care 426 de persoane au intrat în autoizolare la domiciliu și 22 de persoane au ieșit din autoizolarea la domiciliu în ultimele 24 de ore; 120 de cazuri confirmate cu COVID-19 (pe raza județului Gorj), din care: 56 de persoane vindecate și externate; 53 de persoane (internate în spitale din județul Gorj), 4 persoane (internate în spitale din județele de domiciliu) și 7 persoane decedate.

Prefectul de Gorj: Virus adus din afara instituţiei

În ceea ce privește situația ultimelor cazuri de coronavirus depistate în Gorj, prefectul județului Gorj a precizat că în toate centrele DGASPC au fost luate măsuri, însă virusul a fost adus din afară.

„La DGASPC Gorj au fost luate măsuri drastice de protecție și stricte de triaj. Fiind o transmitere intracomunitară, angajații pot aduce din afară, când vin la locul de muncă. Ei sunt asimptomatici. Atunci când este depistată o persoană este greu să găsești pacientul zero sau toți contacții. Nu mai poate fi gestionată decât punctual situația. La firmele care sunt prestatori la gazoductul BRUA, de exemplu, unde au apărut, de asemenea, cazuri. Sunt muncitori din Dâmbovița, Prahova, Cluj, București. Este greu să se depiseze care a fost persoana care a adus coronavirusul. Deja vorbim de o răspândire comunitară. Sunt foarte greu de urmărit acum lucrurile. Din acest motiv este foarte important să purtăm mască și să respectăm distanțarea fizică“, a spus prefectul de Gorj, Cristinel Rujan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS