21.6 C
Craiova
marți, 7 iulie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Șefii CEO se întâlnesc cu sindicatele să discute problema șomajului tehnic

Șefii CEO se întâlnesc cu sindicatele să discute problema șomajului tehnic

Sindicatele și administrația din Complexul Energetic Oltenia au programată o ședință săptămâna aceasta.

Va fi o primă întâlnire în cadrul unei teleconferințe. Măsura a fost luată pentru că în starea de alertă nu mai pot fi organizate întâlniri în spații închise. Astfel, nu este permisă prezența unui număr mai mare de opt persoane.

Potrivit reprezentanților Complexului Energetic Oltenia vor mai avea loc discuții și față în față, dar cu liderii sindicali, pe rând, fără a se depăși numărul de opt persoane. Sindicatele și administrația au de lămurit o serie de probleme cu privire la pandemia de coronavirus, șomajul tehnic sau acordarea cotei de cărbune și altele.

„După cum se cunoaște, este nevoie ca periodic sindicatele și administrația să se întâlnească în cadrul unor ședințe comune. Este vorba de Comisia Mixtă în care se se pun la punct anumite probleme și se iau decizii în interesul salariaților. O să încercăm să facem teleconferințe și chiar întâlniri pe rând cu liderii fiecărei federații reprezentative“, a declarat Ion Rușeț, consilier al președintelui Directoratului Complexului Energetic Oltenia.

Personalul a rămas fără echipament de protecție

Discuțiile cu sindicatele vor viza și echipamentul de protecție. Personalul din câteva subunități a rămas fără echipament de lucru din cauza pandemiei. Sunt probleme în ceea ce privește asigurarea echipamentelor de protecție la anumite subunități ale Complexului Energetic Oltenia. De data aceasta, personalul de la Secția Chimică din Termocentrala Rovinari nu are echipamentul necesar.

Conducerea companiei a încercat să organizeze o licitație. Firma care trebuia să livreze salopetele de protecție a decis să amâne livrările, pentru că nu au mai fost găsite pe piață astfel de echipamente speciale. Pandemia a dat și ea peste cap programul de achiziții de echipamente de protecție, dat fiind faptul că multe companii s-au reorientat cu producția în domeniul materialelor sanitare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Tu ai canalizare pe strada ta?

Mai mult de un sfert din străzile...

ȘTIRI GdS

38 de angajați de la Spitalul Județean Galați, confirmați...

În Spitalul Judeţean de Urgență Galați, unde a fost declarat un focar de coronavirus, 38 de angajați sunt confirmați. Patru secții au...

Brazilia: Preşedintele Bolsonaro, simptome de COVID-19

Preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a anunţat, luni, că prezintă unele simptome de infecție cu noul coronavirus, fiind supus unui test ale cărui...

Fără izolare sau carantină pentru mai multe țări UE

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat luni Hotărârea nr.34 privind stabilirea listei țărilor membre UE și ale Spațiului Economic European,...

SUA, 3 milioane de îmbolnăviri de COVID-19

Statele Unite au atins, marţi, pragul de 3 milioane de îmbolnăviri de COVID-19, potrivit cifrelor prezentate de worldmeters.info citat de Mediafax.

Tu ai canalizare pe strada ta?

Mai mult de un sfert din străzile Craiovei nu au canalizare. Posibilitatea ca acestea să beneficieze de o rețea de canal sunt...

Tel Drum repară, în sfârşit, gurile de canal de...

Gurile de canal de pe strada Râului din Craiova au intrat, în sfârşit, în reparaţii.