22.3 C
Craiova
duminică, 26 iunie, 2022
Știri de ultima orăActualitateMarea Britanie va redeschide în iunie mii de magazine şi centre comerciale

Marea Britanie va redeschide în iunie mii de magazine şi centre comerciale

Marea Britanie va redeschide în iunie mii de magazine stradale şi centre comerciale, a declarat luni premierul Boris Johnson, potrivit BBC.

Primul ministru a stabilit un program pentru afaceri în cadrul măsurilor de relaxare a restricţiilor legate de coronavirus.

Premierul declarat într-o conferinţă de presă că începând de pe 1 iunie vor fi redeschide pieţele în aer liber şi showroomurile auto, de îndată ce vor îndeplini recomandările de securitate pentru COVID-19. Toate celelalte magazine neesenţiale îşi vor putea relua activitatea de pe 15 iunie.

Johnson vrea ca economia să fie redeschisă cât mai repede, dar în acelaşi timp este îngrijorat să nu aibă loc un al doilea val de infectări, dacă măsurile de distanţare sunt eliminare prea curând.

Guvernul a anunţat că magazinele care comercializează haine, încălţăminte, jucării, mobilă, cărţi şi electronice, plus croitoriile, casele de licitaţii, studiourile foto şi pieţele în spaţii închise vor putea fi redeschise de la 15 iunie, astfel că vor avea trei săptămâni la dispoziţie pentru a se pregăti.

Afacerile vor putea fi redeschise la data respectivă doar dacă vor trece de o evaluare a riscurilor, prin consultare cu reprezentanţii sindicatelor şi cu angajaţii, şi dacă vor avea încredere că pot gestiona riscurile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Cod galben de averse și descărcări electrice în mai...

Meteorologii au emis o avertizare cod galben pentru duminică,...

ȘTIRI GdS