17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGermania: Focar de Covid-19 pornit de la o slujbă religioasă. Peste 100 de infectări

Germania: Focar de Covid-19 pornit de la o slujbă religioasă. Peste 100 de infectări

Un focar de Covid-19 declanșat la o slujbă religioasă desfăşurată într-o biserică baptistă din oraşul german Frankfurt a condus până în prezent la contaminarea a 112 persoane, iar numărul continuă să crească pe măsură ce sunt investigate noi lanţuri de transmitere a coronavirusului, relatează Agerpres citând agenţia DPA.

Iniţial au fost anunţate sâmbătă peste 40 de infectări, număr care a crescut între timp şi în prezent sunt evaluate alte circa 150 de persoane contacţi ai celor 112 testaţi pozitiv, potrivit şefului autorităţii sanitare locale.

Circa 180 de persoane au participat cu două săptămâni în urmă la acel serviciu religios. Comunitatea ecleziastică din Frankfurt a insistat iniţial că s-au respectat toate măsurile de igienă şi de distanţare fizică cerute pentru a preveni răspândirea virusului, dar a admis ulterior că au existat unele deficienţe.

„În urma celor întâmplate, ar fi potrivit să purtăm o mască pentru a ne protejeza gura şi nasul în timpul serviciului (religios) şi să ne abţinem de la a cânta împreună”, precizează această comunitate într-o declaraţie postată pe site-ul său.

Comunitatea baptistă din Frankfurt a anunţat sâmbătă suspendarea tuturor actelor şi serviciilor religioase, care se vor desfăşura din nou numai online, în timp ce autorităţile locale din oraşul învecinat Hanau au decis anularea unui serviciu religios musulman ce urma să se desfăşoare duminică pe un stadion în cadrul lunii Ramadanului, estimând că ar fi iresponsabil să permită desfăşurarea acestuia după cele întâmplate la Frankfurt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS