11.4 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 1.300 de gorjeni, în izolare, după ce s-au întors în ultimele zile din afara țării

Peste 1.300 de gorjeni, în izolare, după ce s-au întors în ultimele zile din afara țării

Peste 1.300 de gorjeni au intrat în izolare în județ în ultimele zile, după ce au venit din afara țării. Este un număr foarte mare de persoane intrate în județ din state europene, în mai puțin de o săptămână. Situații similare se înregistrau doar în perioada sărbătorilor pascale sau la final de an.


Ridicarea restricțiilor i-a determinat pe mulți gorjeni care se aflau în afara țării, să revină acasă. Unii nu își mai văzuseră rudele de mult timp, iar alții pur și simplu nu mai aveau unde să lucreze. Cert este că pentru toată lumea care a intrat în județ din afara țării a fost instituită, de către Direcția de Sănătate Publică Gorj, măsura autoizolării la domiciliu sau în spații departe de familie. În cazul în care persoana întoarsă din străinătate alege izolarea acasă, atunci și familia trebuie să intre în izolare.

113 cazuri confirmare cu COVID

„Situația epidemiologică, la nivelul județului Gorj, se prezintă astfel: 121 de persoane în carantină instituționalizată, 1.609 persoane se află în autoizolare la domiciliu; 113 cazuri confirmate cu COVID-19 (pe raza județului Gorj), din care: 56 de persoane vindecate și externate; 46 de persoane (internate în spitale din județul Gorj), 4 persoane (internate în spitale din județele de domiciliu) și 7 persoane decedate. De la începutul pandemiei, la nivelul județului Gorj, s-au prelevat 1.987 de teste, din care 150 sunt în așteptare“, potrivit Direcției de Sănătate Publică Gorj.

Au existat cel puțin două cazuri în care poliția nu i-a găsit la domiciliu, în izolare, pe cetățenii întorși din afara țării. O persoană a fost găsită la Târgu Jiu și alta la Craiova, departe de domiciliu. A fost luată măsura carantinării, iar beneficiarul urmează să suporte costurile. Au fost aplicate și amenzi de 1.000 de lei pentru fiecare persoană.

În plus, au fost deschise și anchete penale pentru comiterea infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor. Autoritățile județene se așteaptă ca în continuare gorjeni din afara țării să sosească în Gorj. Aceștia trebuie să știe că vor petrece 14 zile în izolare, înainte să poată să intre în contact cu alte persoane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS