15.1 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCutremur puternic în Noua Zeelandă. Premierul era în direct la TV

Cutremur puternic în Noua Zeelandă. Premierul era în direct la TV

-

Un cutremur puternic cu magnitutidinea de 5,8 grade pe scara Richter, a zguduit, în această dimineaţă, cea mai mare parte a Noii Zeelande, potrivit The Guardian.

Premierul din Noua Zeelandă, Jacinda Ardern, are o reputație bună pentru că a păstrat o atitudine corectă în fața unei crize. Dar un prim-cutremur, luni dimineața, în timp ce era intervievată în direct la televizor, părea o modalitate neobișnuită de a începe o săptămână.

„Avem doar un cutremur aici”, a declarat Ardern lui Ryan Bridge, gazda a emisiunii AM de la Newshub, în ​​direct. Aruncându-și ochii spre tavanul camerei în care stătea în parlamentul din Noua Zeelandă din Wellington, a rămas pe loc în timp ce camera de televiziune s-a zdruncinat.

Cutremurul cu magnitudinea de 5,9 grade pe scara Richter s-a produs la 30 km nord-vest de Levin, oraș la aproximativ o oră de mers cu mașina spre nord de capitală, la o adâncime de 37 km, potrivit agenției de seismologie din țară. Nu au fost raportate victime sau avarii structurale.

Peste 35.000 de oameni din toată Noua Zeelandă au raportat Geonet că au simţit cutremurul.

Noua Zeelandă se află pe „Cercul de foc” al Pacificului, activ seismic, un arc de 40.000 km de vulcani şi gropi oceanice care înconjoară o mare parte din Oceanul Pacific.

Oraşul neozeelandez Christchurch încă se reface după un cutremur cu magnitudinea de 6.3 grade produs în 2011 şi în care şi-au pierdut viaţa 185 de persoane.

În 2016, un cutremur de magnitudine de 7.8 grade de Richter a lovit oraşul Kaikoura din Insula de Sud a Noii Zeelande, ucigând două persoane şi provocând pagube în valoare de miliarde de dolari, inclusiv în capitala Wellington.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Gospodarii inundate de ploaie la Brabeți și Locusteni

În urma precipitațiilor căzute miercuri seară în județul Dolj,...

ȘTIRI GdS