24.6 C
Craiova
luni, 24 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitate13 persoane depistate muncind "la negru", în Gorj

13 persoane depistate muncind „la negru”, în Gorj

Trei angajatori de pe raza județului Gorj au fost sancționați în ultima săptămână pentru muncă nedeclarată, 13 persoane fiind descoperite muncind în beneficiul acestora fără a fi semnat contracte individuale de muncă.


În intervalul amintit, Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a efectuat 61 de controale în domeniile relațiilor de muncă și securității și sănătății în muncă. Au fost aplicate sancțiuni în sumă de 395.000 de lei, din care 260.000 de lei pentru muncă fără forme legale de angajare.


”În cadrul unei campanii naționale inițiate de Inspecția Muncii, a fost verificată și activitatea celor doi agenți de plasare a forței de muncă în străinătate activi în județ. În urma deficiențelor constatate, adică netrasmiterea în termen a situației pe trimestrul I cu privire la persoanele mediate și angajate în străinătate, fiecare dintre aceștia a fost sancționat cu 5.000 de lei amendă. Totodată s-a dispus intrarea în legalitate până la un anumit termen stabilit de către inspectorii de muncă”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS