11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSute de persoane venite din afara țării au intrat în izolare

Sute de persoane venite din afara țării au intrat în izolare

Sute de persoane venite din afara țării în ultimele două zile au fost trimise în izolare. Este vorba de gorjeni care s-au întors acasă, din afara țării, profitând de faptul că în starea de alertă este mai ușor de intrat în țară.

Aproape 400 de cetățeni au sosit în județ săptămâna aceasta și, teoretic, sunt în izolare la domiciliu. Potrivit deciziilor luate la nivel central, persoanele care intră în țară vor merge direct în izolare la domiciliu. Carantina nu mai este obligatorie decât dacă există o solicitare expresă a persoanei.

De asemenea, persoanele care nu respectă izolarea vor ajunge în carantină și vor plăti toate costurile cu serviciile respective, pentru două săptămâni. A fost și cazul unui gorjean care a revenit săptămâna aceasta din străinătate și nu a fost găsit de autorități la domiciliul său. Bărbatul se afla la plimbare, prin Târgu Jiu.

Amendat cu 1.000 de lei

Polițiști din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Stoina s-au sesizat din oficiu cu privire la nerespectarea obligației autoizolării la domiciliu, a unui bărbat, de 32 de ani, din comuna Stejari.

„Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit faptul că, bărbatul, la data de 15 mai, s-ar fi întors din străinătate în România, prin punctul de trecere a frontierei Otopeni-București, declarându-și adresa de izolare în comuna Stejari. De la data intrării în țară, bărbatul nu a fost găsit de către polițiști la adresa de domiciliu și nici nu a putut fi contactat la numărul de telefon declarat, acesta fiind depistat de polițiști gorjeni în cursul serii de 19 mai, pe raza municipiului Târgu Jiu. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădarnicirea combaterii bolilor. Totodată, polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale față de bărbat, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, pentru nerespectarea măsurii privind izolarea la domiciliu. De asemenea, DSP Gorj a dispus introducerea bărbatului într-un centru de carantină“, conform Inspectoratului de Poliție al Județului Gorj.

S-a ajuns la 96 de cazuri

În Gorj s-a ajuns la 96 de cazuri de coronavirus confirmate. De asemenea, sunt 195 de persoane în carantină instituționalizată, din care o persoană a intrat în carantină și 30 au ieșit din carantină în ultimele 24 de ore. Totodată, 802 persoane se află în autoizolare la domiciliu, din care 341 au intrat în autoizolare la domiciliu și 8 au ieșit din autoizolarea la domiciliu în ultimele 24 de ore; 96 de cazuri confirmate cu COVID-19 (pe raza județului Gorj), din care: 46 de persoane vindecate și externate; 43 de persoane internate și 7 decedate.

De la începutul pandemiei, la nivelul județului Gorj, s-au prelevat 1.757 de teste, din care 37 sunt în așteptare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS