17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNu au mai venit banii pentru Casa de Cultură din Târgu Jiu

Nu au mai venit banii pentru Casa de Cultură din Târgu Jiu

Încă nu este disponibilă finanțarea pentru modernizarea Casei de Cultură a Sindicatelor din Târgu Jiu.

Potrivit autorităților locale, banii pentru lucrările de modernizare a Casei de Cultură a Sindicatelor din Târgu Jiu vor veni la vară. Conform primarului din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, în maximum o lună și jumătate ar urma să fie disponibilă finanțarea. Suma nu este una mică, iar de la bugetul local nu pot fi asigurați banii respectivi. Este vorba de peste patru milioane de euro.

Banii ar trebui să vină de la Compania Națională de Investiții. Proiectul vizează lucrări de reparații și modernizarea imobilului. Clădirea a fost cumpărată de primărie și are nevoie de lucrări de reconstrucție. Capacitatea sălii de spectacole va fi mărită și va deveni cea mai mare sală de acest tip din municipiul Târgu Jiu.

Casa de Cultură din Târgu Jiu. Plouă în clădire

Primăria Târgu Jiu a cumpărat de la o firmă de lichidare judiciară Casa de Cultură a Sindicatelor din municipiu. Autoritatea locală a avut drept de preempțiune și a achiziționat imobilul, ținându-se cont și de faptul că municipalitatea avea de recuperat impozite și taxe locale de la cei care administrau imobilul. Din păcate, clădirea se află în momentul de față într-o stare avansată de degradare și are nevoie urgentă de reparații. După ce sumele vor fi asigurate, va urma organizarea unei licitații pentru desemnarea unui constructor.

„Nu este o sumă mică, iar la nivel local nu avem de unde să facem rost de o asemenea finanțare. Am estimat că banii vor veni în maximum o lună și jumătate și vom avea siguranța organizării unei licitații, în vederea desemnării constructorului. Este nevoie de lucrări de reabilitare pentru a stopa în primul rând deteriorarea clădirii“, a declarat Marcel Romanescu, edilul din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS