21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 800 de salariați de la UM Sadu și-au reluat activitatea, pe schimburi

Peste 800 de salariați de la UM Sadu și-au reluat activitatea, pe schimburi

Peste 800 de salariați ai Uzinei Mecanice Sadu, de la Bumbești-Jiu, județul Gorj, și-a reluat activitatea.

Muncitorii s-au aflat de peste o lună în șomaj tehnic și au stat acasă. Au fost câțiva salariați care au venit la serviciu și în starea de urgență. Este vorba în special de personalul administrativ. Conducerea Uzinei Mecanice Sadu, fosta fabrică de muniție din județ, a aprobat un plan de revenire a muncitorilor la serviciu.

Aceștia au fost organizați pe trei schimburi, iar orele de intrare și de ieșire de la locul de muncă au fost decalate. Astfel, în funcție de secțiile sau birourile în care lucrează, personalul intră mai devreme sau mai târziu, pentru a nu apărea aglomerări mari de persoane în anumite puncte ale companiei. De asemenea, angajații folosesc măștile de protecție atunci când se află în spații de lucru închise.

Greu de implementat măsurile

Reluarea activității la Uzina Mecanică Sadu a fost obligatorie, dat fiind faptul că sunt comenzi de onorat. Este vorba de contracte încheiate înainte de pandemia de coronavirus, și trebuie livrată muniția. Uzina Mecanică Sadu produce muniție compatibilă cu standardele NATO, dar lucreză și pentru beneficiari de pe piața civilă din afara țării, inclusiv din SUA. Prin urmare, era nevoie ca activitatea companiei să fie reluată, iar muncitorii să revină la lucru.

„Eu știu că au reluat activitatea toți muncitorii, din ce am stat de vorbă cu domnul director. Aveau niște comenzi de onorat, pentru că sunt la lucru toți cei 800 de muncitori. Este o firmă mare de pe raza orașului Bumbești-Jiu. Au luat toate măsurile pe care le puteau lua, având în vedere că ei realizează anumite produse și este nevoie să se respecte un anumit flux tehnologic. Se lucrează și cu substanțe periculoase. Au fost introduse trei schimburi, au fost decalate orele de program. Sunt și echipamentele de protecție“, a declarat primarul din Bumbești-Jiu, Contantin Bobaru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS