17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateA fost închis sectorul de lactate din Piața 9 Mai, după ce o vânzătoare a fost testată pozitiv cu COVID-19

A fost închis sectorul de lactate din Piața 9 Mai, după ce o vânzătoare a fost testată pozitiv cu COVID-19

Autoritățile sanitare din Gorj au decis să închidă sectorul Lactate din Piața 9 Mai, din Târgu Jiu, după apariția unui caz de coronavirus.

Este vorba de o vânzătoare de brânzeturi din Baia de Fier, soția ultimului gorjean care a murit din cauza COVID-19. Femeia se află în prezent la Spitalul din Târgu Cărbunești, după ce inițial a fost internată la Spitalul din Novaci. Femeia a vândut brânzeturi în Piața 9 Mai din Târgu Jiu până recent, iar după ce soțul său a fost confirmat cu COVID-19 nu a mai mers să își vândă produsele.

Nu se știe câte persoane au intrat în contact cu femeia din Baia de Fier. Cert este că Direcția de Sănătate Publică Gorj a luat decizia de a închide sectorul Lactate pentru igienizare. Nu este clar ce se va întâmpla cu celelalte vânzătoare care își desfășurau activitatea în spațiul respectiv, dacă vor fi sau nu testate pentru depistarea coronavirusului. Este cert că toate comerciantele respective au intrat în contact la rândul lor cu familiile și cu alți cumpărători.

Gorjul a ajuns la 94 de cazuri

Între timp, în județul Gorj, numărul cazurilor de coronavirus este în creștere. S-a ajuns, astfel, la 94 de cazuri. „În data de 18 mai 2020, situația epidemiologică, la nivelul județului Gorj, se prezintă astfel: 237 de persoane în carantină instituționalizată, din care 9 persoane au ieșit din carantină în ultimele 24 de ore“, arată Direcţia de Sănătate Publică Gorj.

„Nu au existat persoane introduse în carantină în ultimele 24 de ore; 335 de persoane se află în autoizolare la domiciliu, din care 113 au intrat în autoizolare la domiciliu și 43 au ieșit din autoizolarea la domiciliu în ultimele 24 de ore; 94 de cazuri confirmate cu COVID-19 (pe raza județului Gorj), din care: 35 persoane vindecate și externate, 52 internate și 7 decedate. Menționăm că datele prezentate se pot modifica, în funcție de evoluția epidemiologică. Ultimul deces a fost înregistrat, pe raza județului Gorj, în data de 17.05.2020. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 72 de ani, care avea mai multe afecțiuni cronice: hipertensiune arterială, diabet zaharat tip II, boală cronică renală“, potrivit Direcției de Sănătate Publică Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS