16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePlajele și parcurile din Europa, pline de oameni, în timp ce în SUA oamenii sunt așezați în cercuri pictate

Plajele și parcurile din Europa, pline de oameni, în timp ce în SUA oamenii sunt așezați în cercuri pictate

-

Europa, împărțită între teama de un al doilea val al epidemiei de COVID-19 și dezastrul economic, continuă luni revenirea lentă la normalitate, cu o nouă ridicare a restricțiilor impuse în luna martie din cauza coronavirusului. Astfel, în timp ce vremea călduroasă de vară ispitește, state precum Italia și Spania fac noi pași de relaxare a măsurilor. În SUA, într-un parc din New York, autoritățile au fost nevoite să deseneze cercuri, pentru a ține oamenii la distanțele de siguranță, relatează Reuters.


Oamenii se îndreaptă iar spre plaje, parcuri, asaltează străzi, în timp ce un val de căldură lovește Europa de sud, iar temperaturile de primăvară le permit americanilor să-și lase hainele de iarnă. Cei mai mulți poartă măști și păstrează distanța socială. În același timp, prostestele față de restricțiile impuse de guvernele țărilor lor încing atmosfera în Germania, Anglia, Statele Unite

Cele mai multe afaceri din Italia, inclusiv restaurante, baruri, magazine și frizerii, vor fi libere să redeschidă după mai bine de două luni, după ce duminică țara a înregistrat cele mai puține decese zilnice din luna martie încoace.

Plajele de pe coasta Romei, vor fi redeschise de pe 18 mai, cu condiția menținerii distanței de siguranță, pentru unele activități, precum surfing, pescuit sportiv.

Vezi imaginea pe Twitter
Plajele de pe coasta Romei

Bisericile catolice se vor putea face slujbe cu enoriași, însă aceștia trebuie să poarte mască și să mențină distanța minimă.Spania este hotărâtă să relaxeze restricțiile, iar oamenii vor putea sta de luni la terase. De asemenea, de luni vor fi permise adunările de 10 persoane.

În Madrid și Barcelona, majoritatea restrcițiilor vor rămâne în vigoare, dar anumite magazine se vor putea redeschide.În Belgia, se vor redeschide școlile primare și gimnaziale.


Grecia a deschisă deja în weekend peste 500 de plane, în timp ce temperatura a atins 34 de grade Celsius. Cu toate acestea umbrelele au fost amenajate la 4 metri distanță unele de altele.

Pe Coasta de Azur, sunt permise acum pescuitul și surfingul, dar plaja a fost interzisă.

În Statele Unite sunt dezbateri intense între cei care vor o redeschidere rapidă a economiei și cei care vor o ieșire lentă, pentru a evita un al doilea val de infecții.

Cercuri albe au fost pictate pe peluza parcului Dominp din Brooklin pentru a ajuta oamenii să păstreze distanța socială.

Potrivit BBC, Portugalia, Grecia, Danemarca, Iralanda se află printre țările care relaxează restricțiile.
În lume, Australia, se redeschid hoteluri, cluburi, precum și unele cafenele și restaurante pentru un mic număr de clienți.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Încep lucrările la Spitalul Regional Craiova! Ce firmă a...

Agenţia Naţională pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate (ANDIS) a...

ȘTIRI GdS