29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGraniţa dintre Ungaria şi Slovenia se va deschide gradual până la 1 iunie

Graniţa dintre Ungaria şi Slovenia se va deschide gradual până la 1 iunie

Graniţa dintre Ungaria şi Slovenia se va redeschide gradual până la 1 iunie, a anunţat luni ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, transmite Reuters.

”Relansarea economiilor noastre nu este posibilă fără o relansare a cooperării internaţionale”, a scris Szijjarto pe Facebook.

”De aceea, fără a pune în pericol protejarea sănătăţii, care este o prioritate, este necesară o relaxare a măsurilor restrictive”, a adăugat şeful diplomaţiei ungare.

Până luni dimineaţă, numărul cazurilor de COVID-19 din Ungaria, ţară cu o populaţie de aproximativ 9,78 milioane de locuitori, a ajuns la 3.535, dintre care 462 mortale. Un număr de 1.400 de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus s-au vindecat, iar 10.388 de persoane se află în carantină la domiciliu.

Începând de luni, parcurile şi locurile de joacă în aer liber au fost redeschise în Ungaria. Purtarea măştii în magazine şi în transportul public este încă obligatorie.

De asemenea, a rămas valabilă regula ca intervalul orar 9.00 – 12.00 să fie rezervat în special pentru achiziţionarea de alimente şi medicamente de către persoanele cu vârste peste 65 de ani.

În Budapesta a intrat luni în vigoare relaxarea restricţiilor, după ce din 4 mai interdicţiile au fost ridicate gradual în restul ţării. Măsurile de distanţare fizică rămân valabile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS