14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGorjenii fac haz de necaz: „Ne făcu RMN la intrarea în magazin!“

Gorjenii fac haz de necaz: „Ne făcu RMN la intrarea în magazin!“

Locuitorii municipiului Târgu Jiu fac haz de necaz cu privire la purtarea măștilor de protecție și la noile măsuri luate de autorități în starea de alertă.

Există magazine în municipiul Târgu Jiu unde personalul de la pază folosește termometre fără contact care arată temperatura cumpărătorilor. Fiecare cetățean este oprit înainte de intrarea în magazin și îi este măsurată temperatura. Locuitorii orașului au ajuns să facă haz de necaz, din cauza măsurilor restrictive.

„Ne facu RMN la intrarea în magazin!”, a exclamat un cumpărător duminică, la un supermarket din Piața 9 Mai, din municipiul Târgu Jiu. Nu toate magazinele au luat măsuri și preferă să își vândă mai întâi marfa și să aibă cât mai multă clientelă. Astfel, se pot vedea în destule unități cumpărători care nu poartă mască de protecție. Nici polițiștii nu fac niciun fel de controale pentru a aplica sancțiuni celor care au permis accesul fără mască, în spații publice închise, cum sunt și magazinele.

Au fost puse în funcțiune fântânile arteziene

Autoritățile din Târgu Jiu au profitat de ieșirea din casă a cetățenilor și au pus în funcțiune fântânile arteziene din municipiu. Acestea au fost verificate, reparate și vopsite în prealabil. Cu toate că mesajul autorităților centrale este clar, să se evite aglomerațiile în spațiul public, există cazuri în care populația nu respectă noile reguli. Nici cele privind distanțarea fizică, nici obligativitatea purtării măștilor.

„Având în vedere că unele restricții impuse de lupta împotriva noului coronavirus au fost retrase, iar cetățenii au început să petreacă o bună parte din timpul liber prin oraș, am decis să pornim fântânile arteziene din Târgu Jiu. Din păcate, pandemia nu a luat sfârșit, iar pericolul infectării rămâne ridicat. De aceea, este bine să fim la fel de responsabili ca și până acum și să respectăm recomandările specialiștilor. Dar asta nu înseamnă că nu ne putem bucura de aceste zile calde. Primăria Municipiului Târgu Jiu va continua să ia măsuri în ceea ce privește limitarea răspândirii virusului“, potrivit primarului din Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

Măsurile luate de Transloc

Pentru siguranța cetățenilor, în scopul respectării indicațiilor specialiștilor, dar și a prevederilor hotărârilor emise de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, Societatea Transloc a luat o serie de măsuri menite să limiteze riscul infectării cu noul coronavirus. Astfel, în mijloacele de transport în comun se va evita ocuparea locurilor marcate cu roșu pentru a se păstra distanța față de ceilalți călători. De asemenea, accesul în mijloacele de transport este condiționat de purtarea măștii de protecție.

„Vom păstra permanent legătura cu cetățenii și rămânem receptivi la sugestiile acestora, dar și ale entităților economice ai căror angajați folosesc transportul în comun, în așa fel încât să asigurăm un climat de siguranță în timpul călătoriei. Suntem conștienți de disconfortul creat de regulile impuse de noua legislație și depunem eforturi pentru ca beneficiarii serviciilor noastre să fie cât mai puțin afectați. Asigurăm cetățenii că luăm toate măsurile necesare pentru a limita răspândirea noului coronavirus”, potrivit Transloc Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS