13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimăria așteaptă plecarea carantinaților ca să poată închiria hotelul de 4 stele de la Stadionul Municipal

Primăria așteaptă plecarea carantinaților ca să poată închiria hotelul de 4 stele de la Stadionul Municipal

Primăria Târgu Jiu nu poate scoate la licitație hotelul de 4 stele de la Stadionul Municipal pentru că este ocupat de persoane aflate în carantină.

Centrul de carantină de la Stadionul Municipal dinTârgu Jiu a fost printre primele deschise în județul Gorj. Aici au fost aduse persoanele obligate să rămână 14 zile în carantină, după ce au venit din zone considerate periculoase. De două luni, hotelul de 4 stele este ocupat, iar autoritatea locală nu poate să îl scoată la licitație pentru a-l valorifica prin închiriere.

În prezent, în unitatea de cazare sunt găzduite 28 de persoane aflate în carantină. Practic, jumătate din hotel este ocupat, având în vedere că în total sunt 40 de camere complet dotate și prevăzute cu facilitățile pentru 4 stele.

Licitația este blocată

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a declarat că, în prezent, serviciul de specialitate din cadrul instituției nu poate organiza o licitație pentru hotelul de 4 stele care trebuie să fie valorificat, prin închiriere. Municipalitatea nu are posibilitatea de a se ocupa de servicii de cazare și va încasa o chirie din folosirea hotelului. Este nevoie de fonduri pentru a acoperi costurile cu întreținerea la arena din municipiul Târgu Jiu.

Facturile la încălzire, gaze și electricitate, apă și altele sunt considerabile, când obiectivul este funcțional. În plus, mai există și salariații care asigură îngrijirea noului Stadion Municipal. Marcel Romanescu a precizat că este momentul ca persoanele pentru carantină să fie preluate de alte hoteluri și pensiuni din oraș. Astfel se va putea elibera și dezinfecta unitatea de cazare a municipalității.

Este în derulare o licitație pentru spațiile administrative

În momentul de față, la nivelul primăriei este în derulare o licitație pentru închirierea spațiilor administrative din incinta Stadionului Municipal. Pe fiecare etaj este disponibilă o suprafață de 400 de metri pătrați. În total, se așteaptă oferte pentru închirierea a 1.600 de metri pătrați de spații, în incinta arenei sportive de la Stadionul Municipal. Ofertele pot fi depuse până pe 2 iunie.

Edilul din Târgu Jiu a spus că este în pregătire încă o licitație pentru spațiile cu destinație comercială. Acestea sunt amplasate la parter, înspre sediul Primăriei Târgu Jiu. O mare companie din domeniul alimentației publice, de tip fast food, se arătase interesată, înainte de pandemia de coronavirus, să preia cel mai mare spațiu comercial de la Stadionul Municipal, din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS